Keskipohjanmaalaisesta Sievistä Suomen luovin kunta

Sievin kunta Keski-Pohjanmaalla kantaa Suomen luovimman kunnan titteliä tänä vuonna. Arvon sille myönsi Keksijäyhdistysten keskusjärjestö kevätkokouksessaan tänään Sievissä.

Yhdistys myönsi arvonimen nyt ensimmäistä kertaa. Perustelunaan se toteaa, että Sievi on esimerkillisesti edistänyt keksintötoimintaa sekä luonut asianmukaiset toimintaedellytykset keksijöille ja keksintöjä hyödyntäville yrityksille kuntansa alueella.

Sievin työttömyysaste on tällä haavaa yksi Suomen alhaisimmista. Se on myös ns. muuttovoittokunta. Kunnan elinkeinorakenteessa teollisuuden osuus on suurempi kuin maa- ja metsätalouden osuus. Kunnassa on myös kansainvälisesi menestyviä yrityksiä.

-Yrittäjät ovat paikkakunnalla syntyneitä ihmisiä, jotka ovat uskaltaneet panna luovuutensa peliin, Keksijäyhdistysten keskusjärjestön puheenjohtaja Timo Kivi-Koskinen kiitti.
(STT)

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja