Mainos

Keski-Euroopan tulvatilanne edelleen paha

Tilanne oli edelleen tänään vakava Saksan, Itävallan ja Sveitsin tulva-alueilla. Tulvissa on kuollut toistaiseksi yhdeksän ihmistä.

Saksalaisissa Neuburgin, Ingolstadtin ja Kelheimin kaupungeissa Tonavan rannalla pelastusmiehistöt yrittivät estää vesimassojen etenemisen hiekkasäkeillä ja pumpuilla. Laajoja alueita on muuttunut järviksi, ja veden valtaan on joutunut niin pikkukyliä kuin maanteitä. Sveitsissä ja Itävallassa järvien ja jokien pinta alkoi kuitenkin laskea, kuten myös osassa Baijeria.

Tulvat ovat vaatineet yhdeksän ihmisen hengen viime perjantain jälkeen. Uhrien joukossa on 7-vuotias poika, joka löydettiin tänään hukkuneena Reinjoesta. Baijerissa kuoli viikonloppuna mm. iäkäs pariskunta, kun vesimassat saartoivat heidän talonsa. Tulvien aiheuttamista aineellisista vahingoista ei ole vielä selkeää kuvaa. Tulvat ovat osittain estäneet laivaliikenteen Tonavalla ja Reinillä.

Asiantuntijat pelkäävät, että tilanne jatkuu vaikeana vielä useita viikkoja, kun sulamisvedet valuvat Alpeilta jo ennestään tulvien koettelemille alueille.
(STT-DPA)


Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.