Mainos

Kesän pitkä sääennuste: Ei kovin hyvältä näytä

Euroopan keskipitkien sääennusteiden keskus ECMWF ennustaa melko keskimääräisiä lämpötiloja loppukesälle.

ECMWF:n seuraavan neljän viikon ennusteen mukaan sää jatkuu Suomessa juhannusviikollakin keskimääräistä viileämpänä, sen jälkeen keskimääräisenä. Myös tuore pitkä ennuste heinä-syyskuulle pitää Suomen sään lämpötilojen osalta melko keskimääräisenä.

– Manner-Eurooppaan ennustetaan tavanomaista lämpimämpää, mutta Pohjois-Euroopassa ei näy juuri poikkeamaa tavanomaiseen lämpötilojen osalta. Sää voi olla meillä epävakaista ja tavanomaista sateisempaa, luultavasti kuitenkin sadekuurottelua ennemmin kuin jatkuvia sateita. Pohjois-Atlantilla näyttäisi olevan tavallista korkeampi ilmanpaine ja meille tulisi usein luoteesta ja pohjoisesta viileää ilmaa, tulkitsee MTV Uutisten meteorologi Aleksi Jokela ECMWF:n ennustetta.

Kesäkuu on alkanut keskimääräistä viileämpänä ja moni odottaa jo sään lämpenemistä.

– Ei kannata kuitenkaan toivoa kokonaan menettää. Joku lämmin jakso varmaankin tulee. Olisi hyvin epätodennäköistä, ettei tulisi yhtään hellepäiviä, viimeistään sitten heinäkuussa, sanoo Aleksi Jokela lämpöä odottaville.

Amerikkalainen NOAA ennustaa pitkässä ennusteessaan Suomeen lämpötiloiltaan keskimääräistä heinäkuuta ja hieman keskimääräistä lämpimämpää elo-syyskuuta.

Heinäkuun alkupuolella päivän ylimmät lämpötilat ovat maan etelä- ja keskiosassa keskimäärin 20-21 asteessa, pohjoisessa 17-19 asteessa.

Pitkän aikavälin ennusteet ovat vielä kokeiluasteella. Ne eivät ennusta yksittäisten päivien säätä, vaan kuvaavat poikkeamaa keskimääräisessä säässä. Pitkän ennusteen sisään mahtuu aina kylmempiä ja lämpimämpiä jaksoja.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.