Sadan paikkakunnan sääennuste: Sunnuntaina nautitaan kunnon kesäsäästä, katso missä on lämpimintä

Kuumat ja aurinkoiset kesäpäivät ovat olleet tänä kesänä tiukassa. Huomenna helleraja saattaa ylittyä osassa maata, mutta ensi viikolla viilenee taas.

Ylen mukaan lämpötila on noussut tänä kesänä yli hellerajan, eli 25 asteen, vain vain 12 kertaa. Helsinki-Vantaan sääasemalla hellettä ei ole mitattu tänä kesänä kertaakaan. Ilmatieteen laitoksen meteorologi Paavo Korpela luonnehtii tähänastista kesää jopa poikkeukselliseksi.

Huomenna kannattaakin ottaa ilo irti kesäsäästä, sillä lämpöä on luvassa niin etelään kuin pohjoiseenkin.

– Huomenna on koko maassa aurinkoinen ja kesäisen lämmin päivä, MTV Uutisten meteorologi Liisa Rintaniemi kertoo. 

– Aamu alkaa selkeänä, ja lämpötila nousee nopeasti ja on jo kello 9 maissa lähellä 20 astetta monin paikoin. Päivän ylin lämpötila käy 20 asteen yläpuolella melkein koko maassa. Etelän sisämaassa voi olla hellettäkin.

Myöskään päivän aikana säässä ei Rintaniemen mukaan juuri muutosta tapahdu.

– Pilviäkään ei juuri muodostu, ja paikoin saattaa olla ihan selkeä päivä. Tuuli voimistuu lännessä vähän.

Vaihteleva sää on tälle kesällä tyypillistä.

– Välillä voi olla juuri tällaisia kivoja, lämpöisiä päiviä, mutta se ei jatku pitkään. Nytkin meitä jo lähestyy sateita niin lännestä kuin idästäkin. Maanantai on yleisesti aika epävakainen päivä. Ehkä jossain maan keskivaiheilla päästään vielä 20 asteeseen, mutta suuressa osassa maata jäädään sen alle. Ja ensi viikolla sen jälkeen 20 astetta on kyllä tiukassa. Pohjoispuoleinen virtaus ja epävakaista säätä, kuurosateita, Rintaniemi luonnehtii.

​​​​​​​

Lue myös:

    Uusimmat