Kerttu Niskasen janoama tilaisuus karkasi viime hetkillä: "En voi valehdella"

Kerttu Niskanen jäi reilun viiden sekunnin päähän olympiamitalista Pekingin kisojen maastohiihdon avausmatkalla lauantaina. Neljäs sija harvemmin Niskaselle sopivassa yhdistelmäkisassa todisti sen, että vieremäläinen on elämänsä kunnossa. 

Niskanen oli perinteisen osuuden jälkeen toisena, vain sekunnin päässä olympiavoiton ottaneesta Norjan Therese Johaugista. Aivan vapaan osuuden lopussa hän taipui Venäjän Natalia Neprjajevalle ja itävaltalaisyllättäjä Teresa Stadloberille.  

– Hiihtäminen tuntui hyvältä ja helpolta. Sijakin on ihan hyvä, mutta en voi valehdella, etteikö pientä harmitusta olisi. Mitali kiilui siinä aika lähellä silmissä, Niskanen kommentoi.

Niskanen sanoi olleensa "yllättävän tuore" vaihdossa 7,5 kilometrin kohdalla. Loppuratkaisussa ero Neprjajevaan ja Stadloberiin venähti juuri ennen laskuosuutta, eikä suomalainen päässyt enää kaksikon imuun. 

– Ajattelin, että jos pääsen loppusuoralle haastamaan, niin tiesin, ettei minulla ole ainakaan huonompi kiri kuin Stadloberilla ja (viidenneksi tulleella Frida) Karlssonilla. Tiesin, että Neprjajeva on heistä kovin. En ihan päässyt haastamaan heitä.

Niskanen oli ollut kerran aiemmin neljäs olympialaisten henkilökohtaisella matkalla, 30 kilometrin kisassa Sotshissa vuonna 2014.  

– Olen nyt paremmassa kunnossa kuin Sotshissa. Ainakin aika lähellä elämäni parasta kuntoa, perinteisen kymppiä päämatkanaan pitävä Niskanen summasi.  

Lue myös:

    Uusimmat