Kerrostaloissa yllättävän paljon tuhoisia paloja – toimi näin palon sattuessa!

Vuoden 2013 ensimmäisellä vuosineljänneksellä kerrostaloissa on sattunut yllättävän monta kuolemaan johtanutta tulipaloa.

Tulipaloissa vuoden ensimmäisellä neljänneksellä kuolleista 19 ihmisestä jopa kahdeksan on kuollut kerrostalopalossa. Omakotitaloissa sattuneissa paloissa on kuollut neljä ihmistä, kuten myös rivi-ja muissa pientaloissa tapahtuneissa paloissa.

Kerrostalopaloissa tapahtuneita kuolemantapauksia on tapahtunut poikkeuksellisen paljon, sillä yleensä kuolemantapauksia on eniten pientaloissa.

Kerrostalossa asukkaiden on tärkeää osata toimia turvallisesti tulipalon sattuessa. Kerrostalot on rakennettu niin, ettei palo pääse helposti leviämään asunnosta toiseen. Jotta myrkyllisten palokaasujen leviäminen saataisiin estettyä, on tärkeää sulkea ovet poistuttaessa palavasta asunnosta. Savuisen portaikon kautta ei saa pyrkiä ulos, sillä savu tainnuttaa ja tappaa nopeasti. Naapuriasukkaiden onkin tulipalon aikana turvallisinta pysytellä omassa asunnossaan ovet suljettuina.

– Jos palovaroitin hälyttää, on saatavilla hyvä olla alkusammutuskalustoa. Sammutuspeite tai käsisammutin on joka kodin perusvaruste. Palo alkaa pienenä, jolloin se on helppo sammuttaa, jos on omatoimisesti hankittu alkusammutin lähellä, toteaa turvallisuuspäällikkö Ilpo Leino Suomen Pelastusalan Keskusjärjestöstä.


LUE MYÖS:


Hannakaisa Taskinen / Jokakoti.fi

Lähde: spek.fi

Kuvituskuva: Colourbox

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja