Mainos

Keronen ja Ranto tangokuninkaallisiksi

Tamperelainen Jouni Keronen valittiin uudeksi tangokuninkaaksi ja jalasjärveläinen Kirsi Ranto tangokuningattareksi tänään Seinäjoen Tangomarkkinoilla lauletussa tangofinaalissa.

Keronen on 29-vuotias ja kisan ikänestori. Kirsi Ranto on 19-vuotias.

Keronen lauloi finaalissa tangot Jos minut vielä kohtaat ja Taivas salamoi. Hän kertoi tehneensä kaikkensa valmistautuessaan grande finaleen.
-Tämän enempää en olisi voinut tehdä. Parempaan en pysty, mutta se riitti, totesi Keronen finaalin jälkeen.

Keronen keräsi tuomaristolta 77 pistettä. Ensimmäisen kerran Keronen osallistui tangokisoihin vuonna 1993, jolloin hän pääsi viiden parhaan joukkoon.

Kirsi Ranto lauloi finaalissa tangot Olet maailmain ja Meren yö. Rantoa myllytettiin jo ennen finaalia vahvimpana kuningatar-kandidaattina. Hän ei halunnut ottaa rummutuksesta pienintäkään painetta.
-Olen valmis ja varautunut reissuhommiin, totesi onnellinen kuningatar.

Laulunopettaja Sirkka Haavisto ja pukusuunnittelija Maija Wikström ovat olleet Rannon tukena luomassa mahdollisimman täydellistä " tangopakettia ". Hänen pistemääränsä oli 77.

Miesten sarjassa toiseksi sijoittui kauhajokelainen Dimitri Sjöberg 71 pisteellä ja kolmanneksi riihimäkeläinen Jari Marjala 69,5 pisteellä. Finaaliin osallistuneiden kolmen mieslaulajan keski-ikä oli hieman päälle 23 vuotta.

Kuningatarkisassa toiseksi sijoittui vantaalainen Taina Kokkonen 69 pisteellä ja kolmanneksi raumalainen Piritta Venho 68,5 pisteellä. Naisfinalistien keski-ikä oli tasan 21 vuotta.

Yleisöäänestyksessä, johon osallistui runsaat 87500 henkeä, tangokuninkaaksi äänestettiin Dimitri Sjöberg ja tangokuningattareksi Piritta Venho.

Tangomarkkinoilla on kolmen päivän aikana myyty yhteensä runsaat 60 000 pääsylippua. Perjantai-iltana tangokadulla tanssi parhaimmillaan 17 000 ihmistä. Tänään katutansseja haittasi sade.


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.