Mainos

Keravan teinimurhan raa'at yksityiskohdat julki – Syyte: Mies raiskasi ja kuristi tyttöä jopa puoli tuntia, hylkäsi ruumiin pihalle

0:49

Tuusulan käräjäoikeudessa luettiin tänään syytteet 31-vuotiaalle miehelle 16-vuotiaan tytön törkeästä raiskauksesta, murhasta ja hautarauhan rikkomisesta. Kolmikymppinen mies tunnusti oikeudessa raiskanneensa ja tappaneensa 16-vuotiaan tytön Keravalla itsenäisyyspäivänä. Syyte paljastaa raa'an tekotavan. 

Tyttö löytyi kuolleena kerrostalon pihalta Keravalla itsenäisyyspäivän aamuna viime joulukuussa.

Syyttäjä vaatii miehelle elinkautista vankeusrangaistusta.

Asianomistajina olevan uhrin läheiset vaativat vahingonkorvauksia yhteensä 52 570 euroa korkoineen.

Kuristi pitkään

Syytteen mukaan mies surmasi tytön kaatamalla hänet lattialle ja kuristamalla häntä 10-30 minuuttia. Tyttö yritti puolustautua potkimalla ja käsillä huitomalla, jonka jälkeen mies löi uhria hedelmäveitsellä neljä kertaa kaulan alueelle.

Mies aiheutti tytölle veitsellä lyömällä kaulalle neljä haavaa, jotka vaurioittivat pientä laskimoa ja kurkunkantta.

Kuristamisesta aiheutui uhrille pistemäisiä verenpurkaumia kasvoille, kieliluun murtuma ja verenpurkaumia kaulan rakenteisiin. Tytön perus- ja välitön kuolemansyy oli kuristaminen.

Syyttäjän mukaan miehellä oli sitkeä surmaamispyrkimys. Teko kesti pitkään ja se aiheutti tytölle voimakasta ahdistusta, kuolemanpelkoa ja tuskaa, mistä syystä teko tehtiin erityisen raa'alla ja julmalla tavalla.

Uhri oli 16-vuotias lapsi, jolla ei ollut mahdollisuuksia puolustautua itseään voimakkaampaa miestä vastaan. Syyttäjän mukaan tekoa onkin pidettävä kokonaisuutena arvostellen törkeänä.

Tyttö yritti vastustella

Syytteen mukaan mies pakotti tytön sukupuoliyhteyteen käyttämällä häneen väkivaltaa. Mies kävi asunnossaan uhrin kimppuun ja kaatoi tämän lattialle. Tämän jälkeen mies kuristi uhria ja riisui hänen housunsa ja työnsi sormensa tytön emättimeen.

Mies yritti myös työntää peniksensä tytön emättimeen siinä kuitenkaan onnistumatta.

Tyttö yritti vastustella potkimalla ja käsillä huitomalla, mutta mies mursi vastarinnan kuristamalla uhria koko teon ajan.

Tekoa on syytteen mukaan pidettävä törkeänä, koska sen kohteena oli alle 18-vuotias lapsi ja se on myös kokonaisuutena arvostellen törkeä.

Hautarauhan rikkomisesta miestä syytetään, koska hän käsitteli tytön hautaamatonta ruumista pahennusta herättävällä tavalla.

Mies toi henkirikoksen jälkeen uhrin lähes alastoman ruumiin yleiselle paikalle ja jätti sen näkyviin kaupungin keskustan alueella sijaitsevan kerrostalon piha-alueelle.

Mies kiistää murhan

Mies myönsi oikeudessa raiskanneensa ja tappaneensa 16-vuotiaan tytön Keravalla itsenäisyyspäivänä. Murhasyytteen hän kiisti.

Käräjäoikeus määräsi asianomistajien pyynnöstä suullisen käsittelyn salaiseksi. Oikeudenkäyntiaineisto on määrätty salassa pidettäväksi 25 vuoden ajaksi.

Asiassa annetaan kansliatuomio maanantaina 9. huhtikuuta. Mies määrättiin pidettäväksi vangittuna kunnes tuomio asiassa annetaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.