Mainos

15-vuotias tyttö ja nuori mies syytteessä pyörätuolinaisen julmasta murhasta: Heittivät mikroaaltouunilla ja viilsivät kaulan auki

Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa luettiin tänä aamuna syytteet murhasta 23-vuotiaalle miehelle ja nuorena henkilönä tehdystä murhasta tekoaikaan 15-vuotiaalle tytölle.

Henkirikos tapahtui viime marraskuun 1. päivänä Salossa. Uhriksi joutui liikuntarajoitteinen pyörätuolissa istunut nainen.

Molemmat syytetyt kiistävät syytteet. Nuoren miehen ja tytön mielestä kyse oli pahoinpitelystä tai korkeintaan törkeästä pahoinpitelystä.

Uhri oli puolustuskyvytön

Syytteen mukaan nuori mies ja alaikäinen tyttö tappoivat yhdessä liikuntarajoitteisen naisen lyömällä ja potkimalla häntä, vetämällä hänet pyörätuolista lattialle ja heittämällä peilin ja mikroaaltouunin hänen päälleen. Lisäksi uhria oli pistetty ja viilletty useita kertoja veitsellä, muun muassa kaulaan.

Uhrille tuli teon seurauksena kaulaan syvä viiltohaava, useita pistohaavoja vartaloon, kaulaan ja käsivarteen sekä lukuisia pinnallisia haavoja ja ruhjehaavoja eri puolille vartaloa.

Syyttäjän mukaan teko tehtiin erityisen raa'alla ja julmalla tavalla teräasetta käyttäen. Uhrin vammat osoittivat syyttäjän mukaan tekijöissä päättäväisyyttä ja sitkeää surmaamispyrkimystä.

Syytteen mukaan rikos on myös kokonaisuutena arvostellen törkeä, koska tekijöitä oli kaksi ja uhri oli terveydentilansa ja päihtymyksensä vuoksi puolustuskyvytön. Lisäksi teko tapahtui uhrin kotona.

Kiistävät murhan

Murhasta syytetty mies kiistää pistäneensä tai viiltäneensä uhria veitsellä. Hän myöntää pahoinpidelleensä uhria vetämällä tämän pyörätuolista alas ja heittämällä tämän päälle peilin ja mikroaaltouunin. Lisäksi mies myöntää lyöneensä ja potkineensa uhria.

Tekoaikaan 15-vuotias tyttö kiistää myös syytteen murhasta. Tyttö myöntää syyllistyneensä pahoinpitelyyn.

Asianajajan mukaan uhri oli haukkunut tytön perhettä eikä tämä ollut lopettanut sitä, vaikka tyttö niin pyysi. Haukkumisen seurauksena tyttö hermostui ja löi äkkipikaisuuksissaan uhria veitsellä kerran tai kaksi.

– Esitutkinnassa hän myönsi tehneensä jonkin verran enemmän, mutta se johtuu hänen iästään ja järkytystilastaan. Lisäksi hän otti teosta vastuuta, koska hän oli seurustelusuhteessa murhasta syytetyn miehen kanssa ja halusi, että mies saisi lyhyemmän tuomion, asianajaja Matti Koivula kertoi oikeudessa.

Eivät seurustelleet

Murhasta syytetyn miehen asianajaja Kari Erikssonin mukaan tyttö ei varsinaisesti ollut seurustelusuhteessa hänen päämiehensä kanssa, vaan he olivat tunteneet toisensa vasta noin kuukauden ja kyse oli vasta hatarasta tuttavuussuhteesta.

Nuoren miehen ja tytön puolustukset kiistävät, että teko olisi tehty yhdessä ja yhteistuumin.

Syyttäjä vaatii nuorelle miehelle elinkautista vankeusrangaistusta murhasta ja nuorelle tytölle vähintään 10 vuoden vankeutta.

0:53
Viime marraskuussa tapahtunutta rikosta käsitellään Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa. Tuomari kielsi oikeussalissa kuvaamisen istunnon alussa.

Juttua korjattu kello 14.08: Syytetty tyttö ei soittanut paikalle apua, kuten jutussa aiemmin virheellisesti todettiin.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja