Keravan teiniraiskauksesta ja taposta yli 12 vuoden tuomio: Raiskasi ja kuristi kuoliaaksi 16-vuotiaan tytön – syytteet murhasta nurin

Miestä syytetään 16-vuotiaan tytön murhasta Keravalla 0:49

Tuusulan käräjäoikeus on tuominnut Markus Kristian Kolehmaisen, 31, yhteensä 12 vuoden 6 kuukauden vankeuteen törkeästä raiskauksesta, taposta ja hautarauhan rikkomisesta.

Miestä syytettiin murhasta, mutta syytteet tältä osin kaatuivat oikeudessa.

Mies tunnusti raiskanneensa 16-vuotiaan tytön, tappaneensa tytön kuristamalla ja hedelmäveitsellä lyömällä sekä siirtäneen lähes alastoman ruumiin maton sisällä ulos roska-astioiden viereen.

Raiskaus ei onnistunut, kuristi ja puukotti alaikäisen

Tapahtumat olivat alkaneet illalla, kun mies oli lähennellyt hänestä kiinnostumatonta tyttöä. Illan aikana hän oli kuitenkin päätynyt miehen asunnolla juomaan tämän kanssa alkoholia.

Tapauksen tutkinnassa selvisi, kuinka tyttö oli onnistunut yön aikana lähettämään viestejä ystävälleen ja soittaneen tälle hysteerisen puhelun. Ystävykset olivat sopineet tapaamisen Keravan keskustaan, jonne uhri ei koskaan saapunut.

Mies kertoi esitutkinnassa, että oli halunnut harrastaa tytön kanssa seksiä, ja tämän kieltäydyttyä oli päättänyt raiskata tämän. Hän ei kuitenkaan onnistunut emätinyhdynnässä tytön vastustelusta johtuen, ja päätyi kuristamaan tätä murtaakseen vastarinnan. Miehen arvion mukaan kuristaminen kesti 10 minuutista puoleen tuntiin, jonka päätteeksi hän löi tyttöä neljä kertaa hedelmäveitsellä kaulan alueelle.

Ruumiin hän kääri mattoon ja siirsi pihalle. Matto päätyi roskikseen, mutta tytön ruumis jätettiin lähes paljaana yleisölle paikalle keskustan alueella sijaitsevan kerrostalon pihalle. Tytön löysi sivullinen henkilö.

Katsottiin oikeudessa tapoksi

Oikeuden mukaan miehen tarkoitus ei ollut surmata tyttöä, vaan surmaaminen johtui sukupuoliyhdynnän epäonnistumisesta. On mahdollista, että uhri oli jo kuollut veitsellä lyömisen aikaan.

– Käräjäoikeus katsoo, että väkivaltaa käyttäen tehty raiskaus on edennyt hallitsemattomalla tavalla ja johtanut asianomistajan surmaamiseen. Näin ollen Kolehmaisen teosta ei ilmene murhan tunnusmerkistön edellyttämää erityistä raakuutta ja julmuutta eikä vakaata surmaamistarkoista.

Mies velvoitetaan korvaamaan henkisestä kärsimyksestä uhrin sisarelle 5500 euroa ja kummallekin vanhemmalle 12 000 euroa, minkä lisäksi tämän korvattavaksi tulivat muun muassa hautajaiskulut.

Lue myös:

    Uusimmat