Kennelliitto palkitsee 28 koiraa: Vinny hälytti vanhemmat pelastamaan taaperon tukehtumasta, Duca puolusti sudelta

Sankarikoiran vaistot pelastivat mahdolliselta metsäpalolta Vantaalla:"Lennu oli eri mieltä siitä, mihin suuntaan lähdetään" 4:42
Katso myös sankarikoirajuttu viime vuodelta: Sankarikoiran vaistot pelastivat mahdolliselta metsäpalolta Vantaalla: "Lennu oli eri mieltä siitä, mihin suuntaan lähdetään"

Kennelliitto palkitsee 28 sankarikoiraa ihmishenkien pelastamisesta. Sankarikoiran arvonimen voi saada koira, joka on vaikuttanut merkittävästi siihen, että yksi tai useampi ihmishenki on pelastunut. Sankarikoirien lisäksi tänä vuonna 13 koiraa saa kunniamaininnan tekemästään urotyöstä.

Palkittavat koirat varoittivat tulipalosta, löysivät eksyneen tai apua tarvitsevan ihmisen tai ilmoittivat vaaratilanteesta. 

Palkittujen joukossa on muun muassa unkarinvizsla Tauno, joka suojeli vauvaa kyykäärmeeltä, ja pitkäkarvainen collie Vinny, joka hälytti vanhemmat pelastamaan 4-vuotiaan tukehtumasta karkkeihin.

Duca puolusti sudelta

Maremmano-abruzzese Duca puolestaan puolusti omistajaansa sudelta.

– Omistaja lähti pihalle katsomaan, mille koira haukkuu. Omistaja näki koiran vahtireviirialueensa metsän laidassa aitojen ulkopuolella ja havaitsi, että se on karkottamassa sutta. Eläimet olivat peltoaukiota halkovan pienen joen toisella puolen ja ylittäessään jokea omistaja putosi jäihin, Kennelliitto kertoo tiedotteessaan.

Sekä koira että susi huomasivat tilanteen ja Duca syöksyi omistajansa ja suden väliin haukkuen. Duca sai ajettua suden pois ja omistaja pääsi ylös joesta. Ducan suojelun ansiosta omistaja selvisi tilanteesta kunnossa.

Kennelliitto on palkinnut koiria sankariteoista 1970-luvulta lähtien. 

Lue myös:

    Uusimmat