Mainos

Kenestä perussuomalaisten presidenttiehdokas? "Olisi yllätys, jos Halla-aho ilmoittaisi haluavansa kisaan"

1:36

Perussuomalaisten puoluehallitus kokoontuu tänään tekemään esityksen puolueen presidenttiehdokkaasta. Puolueen varapuheenjohtaja Laura Huhtasaari ja kansanedustaja Tom Packalén harkitsevat ehdokkuutta. Puolueen puheenjohtaja Jussi Halla-aho sanonut ilmoittavansa suunnitelmistaan tänään. Lopullisesti asiasta päättää puoluevaltuusto ensi kuussa.

MTV Uutisen toimituspäällikkö Ilkka Ahtiainen sanoo, että perussuomalaisten asettavat varmasti ehdokkaan presidenttikisaan.

– Todennäköisin vaihtoehto on varapuheenjohtaja Huhtasaari. Olisi yllätys, jos Halla-aho ilmoittaisi haluavansa mukaan kisaan.

Ahtiaisen mukaan Sauli Niinistön uudelleenvalinta on todennäköinen. Kilpailu vaaleissa käydään kakkossijasta ja siinä kilpailussa perussuomalaisten kannattaa olla mukana. Puolueen on hyvä asettaa oma ehdokas näkyvyyden ja uskottavuuden saavuttamiseksi.

– Kakkospaikkaan perusuomalaisten ehdokkaalla, olipa hän Halla-aho tai Huhtasaari, on kiistatta hyvät mahdollisuudet. Toisekseen, Perussomalaisen puolueen hajoamisen jälkeinen tappelu on yhä käynnissä. Tämä on tilaisuus Perussuomalaisille profiloitua oikeana vaihtoehtona suhteessa Siniseen tulevaisuuteen. Tuskin perussuomalaisten ehdokasta valitaan presidentiksi, mutta tässä on kaksi hyvää syytä osallistua vaaleihin.

Perussuomalaisista kesäkuussa eronneen Uusi vaihtoehto -ryhmän perusteilla olevan Sininen tulevaisuus -puolueen mahdollisuudet Ahtiainen arvioi huonoiksi.

– Heiltä puuttuvat puolueorganisaatio ja rahat, joten jos nyt pitäisi veikata, aika vaikealta näyttää saada ehdokasta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.