Mainos

Uusi Suomi: Halla-aholla valmis esitys presidenttiehdokkaasta – "Emme missään tapauksessa tue Sauli Niinistöä"

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho kertoo Uudelle Suomelle, että puolue aikoo todennäköisesti asettaa oman presidenttiehdokkaan. Vielä kesäkuun puoluekokouksessa hän piti esillä mahdollisuutta asettua istuvan presidentin taakse.

Halla-aho kertoo verkkolehdelle, että hänellä on valmis esitys presidenttiehdokkaasta. Kesäkuussa valittu puheenjohtaja aikoo tehdä esityksen puoluehallitukselle 4. elokuuta. Puoluevaltuusto päättää asiasta syyskuussa.

Halla-aho kertoo kuunnelleensa esityksessään perussuomalaisten kenttäväkeä, joka häneen mukaansa on hyvin pettynyt tapaan, jolla istuva presidentti Sauli Niinistöotti kantaa perussuomalaisten puheenjohtajavaalin tulokseen.

– Me emme missään tapauksessa asetu kannattamaan istuvaa presidenttiä ja kyllä pidän hyvin todennäköisenä, että asetamme oman ehdokkaan, Halla-aho sanoo Uudelle Suomelle.

Kentältä kysyttiin mielipiteitä kyselyllä, joka lähetettiin paikallisyhdistyksille.

– Sauli Niinistö ei saanut lainkaan kannatusta ja meillä on parisataa paikallisyhdistystä, että kyllä se viesti oli hyvin selkeä.

Kentän viesti puolueen presidenttiehdokkaasta on Halla-ahon mukaan selvä, mutta esityksessään olevaa nimeä hän ei halua paljastaa.

Perussuomalaisten ehdokasspekulaatiossa esillä ovat olleet puolueen 1. varapuheenjohtaja Laura Huhtasaari ja Halla-aho itse. Aiemmin Halla-aho on ilmoittanut, ettei halua asettua ehdolle.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.