Mainos

Perussuomalaisten Putkonen: Puheenjohtajavaali ei tule jakamaan puoluetta

4:22

Perussuomalaisten työmies Matti Putkonen ei usko, että todennäköinen puheenjohtajakilpailu Sampo Terhon ja Jussi Halla-ahon välillä jakaisi puolueen kenttäväkeä.

– Päinvastoin uskon, että tämä puheenjohtajakisa, ketä ehdokkaana onkaan, tulee yhdistämään ja voimistamaan perussuomalaisia, Putkonen sanoi MTV:n Seitsemän Uutisissa. 

Putkonen sanoo myös uskovansa, että perusasioissa puolue pysyy puheenjohtajan vaihdoksesta huolimatta hyvin samoilla linjoilla kuin nytkin. Hän kuitenkin myönsi, että puoluejohdon ja kannattien väliselle keskustelulle on entistä enemmän tilausta. 

– Ehkä enemmän käydään kentän ja johdon välistä vuoropuhelua, jotka ovat nyt olleet vähän vähissä kun puheenjohtajana on ollut ulkoministeri, Putkonen sanoi. 

Kolme–neljä tosissaan olevaa ehdokasta

Sampo Terhon lisäksi ehdolle puheenjohtajaksi ilmoittautui eilen hyvinkääläinen kansanedustaja Leena Meri. Jo aiemmin ehdolle asettumisesta ovat kertoneet Oulun perussuomalaisten taloudenhoitaja Raimo Rautiola, Satakunnan perussuomalaisten hallituksen jäsen Riku Nevanpää ja puolueen nuorisojärjestöä Keski-Suomessa johtava Teemu Torssonen.  

– Kyllä niitä voi muutama vielä tulla, mutta uskoisin, että sitten loppupeleissä on sitten semmoinen 3 – 4 ehdokasta, jotka tosissaan vievät sinne Jyväskylään asti kisan, Putkonen sanoi.

Putkonen ei suostu vielä tuomitsemaan puheenjohtajakamppailua pelkästään Terhon ja todennäköisesti ehdolle lähtevän Halla-ahon väliseksi kaksintaisteluksi.

– Ei meidän pidä unohtaa esimerkiksi Leena Merta. Hän on naisten ehdokas siellä ja hän jo paljon osoittanut taitojaan eduskuntaryhmän varapuheenjohtajana. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.