"Kenellä on paras takapuoli?” – vuosikirjan äänestys sai vanhemmat raivoihinsa

7:29

Brittiläisessä koulussa on noussut älläkkä oppilaiden vuosikirjasta, joka vanhempien mielestä on sopimaton ja lähes tulkoon kiusaamista.

VIDEO: Mitä tehdä jos omaa lasta kiusataan tai hän on kiusaaja?

Highfieldsin koulun oppilaat järjestivät äänestyksen vuosikirjaansa varten. Äänestyksessä piti muun muassa päättää, kenellä luokkatovereista on paras takapuoli, kuka on parhaimman näköinen ja kuka taas opettajan lellikki. Oppilaiden vanhempien mielestä äänestys oli täysin asiaton, kertoo Metro.

Arvostelua ulkonäön perusteella

Huolestuneiden vanhempien mielestä asiaton äänestys oli seksistinen, eikä lainkaan 15–16-vuotiaille sopivaa. Erään oppilaan äidin, Jane Grettonin mielestä äänestys oli selvää kiusaamista.

– Se on ihmisten arvostelua heidän ulkonäkönsä perusteella ja vertailua toisiinsa, mikä saattaa vaikuttaa heihin loppuelämänsä ajan, Gretton kertoo Metrolle.

Jos julkaisu ei näy voit katsoa sen täältä.

Lomakkeissa sai äänestää myös esimerkiksi sitä, kenestä tulisi todennäköisimmin huippumalli, ammattilaistason jalkapallonpelaaja tai maanviljelijä.

– Meidän pitäisi rohkaista lapsiamme olemaan omia itseään, vahvoja ja itsenäisiä, Gretton toteaa.

Koulu tiedotti, että useiden huolestuneiden yhteydenottojen jälkeen vuosikirjan työstäminen on toistaiseksi laitettu tauolle.  

Lähde:  Metro

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja