Mainos

Kemira ostaa maalitehtaan Ruotsista

Kemira ostaa Ruotsin suurimman kauppa- ja rakennusmaalien valmistajan Alcro-Beckersin. Kauppahinta nousee noin 200 miljoonaan euroon eli 1,2 miljardin markaan. Summa täsmentyy sitten, kun Alcro-Beckersin kuluvan vuoden tilinpäätös valmistuu.

Kemirasta kerrotaan, että kauppa parantaa niin Kemiran tytäryhtiön Tikkurilan kuin Alcro-Beckersinkin toimintaedellytyksiä. Kun yhtiöiden liiketoiminnat lyödään samaan pakettiin, syntyy kokonaisuus, joka on kauppa- ja rakennusmaaleissa Pohjoismaiden suurin ja Euroopan suurimpia.
Alcro-Beckers keräsi viime vuonna liikevaihtoa 196 miljoonaa euroa eli 1,16 miljardia markkaa. Työntekijöitä yhtiön palkkalistoilla on 1145. Kauppa ei vaikuta näiden ihmisten työsuhteisiin, kerrotaan Kemirasta.
Tikkurilan liikevaihdon Kemira arvioi nousevan tänä vuonna noin 245 miljoonaan euroon eli 1,5 miljardiin markkaan, kun pois myyty sävytysliiketoiminta jätetään laskuista. Henkilöstöä Tikkurilan palveluksessa on noin 1550.
Tikkurilalla on ollut Alcro-Beckersin kanssa vuodesta 1994 Baltiassa yhteisyritys Baltic Color, josta ruotsalaiset ovat omistaneet puolet. Tämä osuus sisältyy nyt solmittuun kauppaan. Alcro-Beckers siirtyy Kemiralle ensi vuoden alusta. Kaupan toteutuminen edellyttää kilpailuviranomaisten hyväksynnän.

Kemira tuplasi tuloksensa


Kemiran tulos rahoituserien jälkeen parani tammi-syyskuussa 113 miljoonaan euroon edellisvuoden 61 miljoonasta. Yhtiön tänään julkistaman osavuosituloksen mukaan liikevaihdon määrä kasvoi hieman. Nyt liikevaihtoa kertyi 1,92 miljardia euroa, kun vuosi sitten summa oli 1,91 miljardia.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.