Mainos

Kemiin kaavaillaan isoa biodieseljalostamoa – työministeri pitää erittäin positiivisena asiana

Kiinalaisyhtiö Kaidi suunnittelee perustavansa miljardin euron biodieseljalostamon Kemiin. Jalostamon pääraaka-aine olisi kuitupuu.

2:01

Kaidin info suunnitelmista rakentaa Kemiin miljardin euron biodieseljalostamo.

Kiinan johtaviin bioenergiatoimijoihin kuuluva Kaidi suunnittelee rakentavansa Kemiin miljardin euron biojalostamon, joka käyttäisi pääraaka-aineenaan energiapuuta. Jalostamo olisi ensimmäinen laatuaan niin Suomessa kuin maailmanlaajuisesti.

Oikeus- ja työministeri Jari Lindström (ps.) pitää Kemin jalostamohanketta erittäin myönteisenä asiana Lapille ja koko Suomelle. Lindströmin mukaan investoinnin merkitys työllisyydelle on suuri.

Lindström sanoo, että hanke on jo jonkin aikaa ollut ministeriön tiedossa ja varmistus sille tuli taannoin, kun perussuomalaiset ministerit olivat Lapin-kierroksella. 

– Tapasimme alueen päättäjiä, ja he esittelivät hanketta innoissaan. Olen iloinen ja onnellinen heidän puolestaan, kun tiedän, miten syvällä on käyty. Tämä on hyvää kannustusta Lapille ja erittäin positiivinen asia koko Suomelle.

Lindströmin mukaan jalostamohanke kertoo siitä, että metsät ja puu ovat yhä Suomen taloudelle keskeisiä.

– Puun jatkojalostaminen uusiksi tuotteiksi on yksi tulevaisuuden iso juttu Suomelle. Suomi palaa edelleen metsään, se on meidän kivijalkamme.  

Tehtaan työllistävä vaikutus rakennusaikana olisi noin 4000 henkilötyövuotta. Tehtaan valmistumisen jälkeen koko arvoketjuun syntyisi satoja uusia työpaikkoja. 

Itse tehdas tulisi työllistämään vakituisesti noin 150 ihmistä. 

1:31

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.