Mainos

Kemi iloitsee jalostamohankkeesta: Olemme loistava kotipesä tälle investoinnille

Kiinalaisen energiayhtiö Kaidin ja sen suomalaisen tytäryhtiö Kaidi Finlandin biojalostamohanke on otettu tyytyväisenä vastaan Kemissä.

– Uskomme, että olemme loistava kotipesä tälle investoinnille, toteaa Kemin kaupunginjohtaja Tero Nissinen.

Nissinen toivoo, että hankkeen investointipäätös todella toteutuu, sillä Kemissäkin on kokemusta isojen hankkeiden kaatumisesta loppumetreillä. Jalostamohankkeen investointipäätös on määrä tehdä tämän vuoden lopulla.

Nyt julkistettu aiesopimus lupaa Kemiin rakentamisaikana jopa 4000 henkilötyövuotta ja valmistuttuaan pelkästään itse tehtaalla noin 150 työpaikkaa.

– Näen tämän vahvasti niin Kemin kuin koko pohjoisen Suomen hankkeena, ja todella huimia mahdollisuuksia biotalouden ekosysteemin laajemmassakin kehittämisessä.

Työttömyys korkea

Kemi on yksi niistä paikkakunnista, joissa teollisten työpaikkojen kato näkyy karulla tavalla. Kaupunginjohtaja Nissisen mukaan työttömyys on jopa 15–20 prosenttia.

Käytännössä ammattitaitoista työvoimaa löytyy sekä uuden tehtaan rakentamiseen että tuotantoon.

– Meillä on työmarkkinoiden ulkopuolella vahvaa prosessiteollisuuden osaamista, olemme tottuneet teollisuustyöhön ja ympäristöön.

Nissinen toivoo, että paikalliset yritykset pääsevät myös mukaan tehtaan urakoihin.

– Tämä on niin iso hanke, että väistämättä seudulle jää urakoita. Toivottavasti yritykset ehtivät nyt valmistautua hyvin, että koneistot on teroitettu ja pensselit viritetty, sitten kun investointipäätös on varmistuu.

Juttua muokattu 11.2. klo 12:44 Jutussa kerrottiin virheellisesti, että tehdas toisi Kemiin rakennusvaiheessa 4000 työpaikkaa. Tosiasiassa työllistävä vaikutus rakennusaikana on arviolta 4000 henkilötyövuotta.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.