Sijoittajat katselevat jo asuntoja Kemistä – kaupunginjohtaja Metsä Groupin jätti-investoinnista: "On oltu rinta rottingilla"

2:01
Metsä Groupin investointia on valmisteltu pitkään.

Kemin kaupunginjohtaja Matti Ruotsalainen kuvailee Metsä Groupin tehdasinvestointia "huikeaksi uutiseksi".  Uusi tehdas tuo ajan kanssa uusia työpaikkoja.

Ruotsalainen pitää investointia huikeana, vaikka Metsä Groupin investointi oli odotettu pitkään jatkuneen suunnittelun myötä.

– Kyllä tämä on kertakaikkisen mahtava uutinen Kemille, Meri-Lapille, Lapin maakunnalle ja koko Suomelle. Kyse on sen luokan hankkeesta, kun se on 1,6 miljardin arvoinen. Heti ei tule mieleen vastaavaa hanketta, Ruotsalainen kertoo.

– Kemillä ollut pitkä metsäteollisuuden historia 1800-luvulta ja historia jatkuu. Huikea uutinen, hän jatkaa.

Työpaikkoja vähintään viiveellä

Uusi tehdas ei välttämättä tuo suoraan uusia työpaikkoja juuri Kemille, mutta ajan kanssa työpaikkoja syntyy.

– Kemiin ei välttämättä synny suoraan suurta määrää uusia työpaikkoja, mutta tehdas synnyttää pohjaa uusille tuotteille ja kiertotalousklusterille. Kyseessä on biotuotetehdas, jossa tehdään uusia tuotteita selluloosakuidusta.

– On potentiaalinen pitkän kehitysvälin kehitys, että uusien tuotteiden ympärille syntyvä yritystoiminta sijoittuu tänne. Nämä tuottavat Kemin kaupungille merkittävän työllisyysvaikutuksen rakennusvaiheen jälkeen, Ruotsalainen pohtii.

Asunnot alkoivat kiinnostaa sijoittajia

Investointiuutisella on ollut jo pientä vaikutusta Kemissä.

– Etelä-Suomea myöten on jo kuulemma kysytty sijoitusasuntoja. Todennäköisesti myös kaikki kaupungin vuokra-asunnot menevät vuokralle, Ruotsalainen sanoo.

Ruotsalainen korostaa, että tehdasinvestointi on ollut alueen yhteinen hanke.

– Kaikki on oltu yhtenä rintamana rinta rottingilla, kuten täälläpäin sanotaan, hän kertoo.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja