Elinkeinoministeri Metsä Groupin miljardihankkeesta: Tulevan hallituksen mahdollistettava edellytykset Kemin jättitehtaalle

3:22
Metsä Group aloittaa uuden biotehtaan suunnittelun

Elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk.) arvioi, että Metsä Groupin biotuotetehdashankkeella olisi toteutuessaan suuri merkitys Suomelle sekä taloudellisesti kansallisella tasolla että alueellisesti työllistäjänä.

Varsinainen päätös tehtaan rakentamisesta tehdään aikaisintaan kesällä 2020. Lintilä toivoo, että tuleva hallitus pitää huolen siitä, että Metsä Groupilla on edellytykset tehtaan toteuttamiseen.

–  Seuraajalleni annan perinnöksi katsoa perään, että heillä on edellytykset tehdä se päätös. Oma veikkaukseni on, että taloudessa nähdään heikentymistä nimenomaan 2020 syksystä eteenpäin, Lintilä sanoo STT:lle.

Toteutuessaan uusi tehdas olisi pohjoisen pallonpuoliskon suurin puuta jalostava laitos. Tehdas maksaisi 1,5 miljardia euroa.

Lintilän mukaan biotuotetehtaan perustaminen olisi myös askel eteenpäin Suomen ympäristötoimissa.

Valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok.) ei ehtinyt tänään kommentoimaan STT:lle tehdashanketta. Hallitustunnustelijaksi valittu Antti Rinne ei ole toistaiseksi vastannut STT:n kommentointipyyntöön.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja