Mainos

Uudenkaupungin kaupunginjohtaja Valmetin ilouutisesta: Luvassa lisää asuntoja, kouluja ja palveluja

Valmet Automotiven valtaisa rekrytointi Uudenkaupungin autotehtaalle saa myös kaupunginjohtaja Atso Vainion käärimään hihojaan entistä enemmän. Kaupungille tuhannen ihmisen palkkaaminen tietää valtaisia haasteita asuntotuotantoon sekä muuhun palvelutarjontaan. Haasteeseen tartutaan toki positiivisin mielin.

– Luonnollisesti haemme nyt keinoja, miten mahdollisimman hyvin tämän tilanteen hyödynnämme, Vainio kertoo MTV Uutisille.

Vainio muistuttaa, että vaikka rakennusalan toimijoiden fokuksessa on pääkaupunkiseutu ja maakuntakeskukset Suomessa, nyt on mitä oivallisin tilaisuus panostaa Uuteenkaupunkiin. Asuntojen lisäksi tarvitaan muun muassa lisää kouluja ja päiväkoteja työntekijöiden jälkikasvulle.

– Meillä on muutenkin menossa suunnittelu koulukiinteistöihin kohdistuviin investointeihin, eri vaihtoehdot ovat pöydällä, mitä kunnostetaan ja mitä rakennetaan uutta, Vainio jatkaa.

1:57

Koko kaupunki aktivoituu

Investointi lisää Vainion mukaan kaikkea aktiviteettia kaupungissa.

– Jokaisella työpaikalla, joka teollisuussektorille syntyy, on positiivisia heijastusvaikutuksia meidän palvelusektorille. Aivan yhtä voimakkaita ne positiiviset heijastusvaikutukset teollisista työpaikoista palvelusektorille eivät ole kuin männä vuosikymmeninä on totuttu, mutta kiteyttäisin, että meille kelpaa kaikki hyvä mikä tulee, Vainio päättää.

Vainion arvion mukaan investointi tuo paikkakunnalle myös niitä alihankkijayrityksiä, jotka toimivat yhteistyössä Valmet Automotiven kanssa.

Valmet Automotiven henkilöstömäärä Suomessa on nyt 1550. Tämän vuoden aikana Uudenkaupungin autotehtaalle on rekrytoitu jo noin 200 henkilöä. Tuotantotoimintaa tukevat alihankkijat mukaan lukien autotehtaalla työskentelee lähes 2000 henkilöä, ja rekrytointikampanjoiden jälkeen ensi vuoden lopulla kaikkiaan noin 3000 henkilöä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.