Mainos

Kelan johtajavalinnasta tulossa taas tasa-arvokiista

Kansaneläkelaitoksen valtuutettujen päätös esittää kansanedustaja Asko Apukkaa (vas.) Kelan johtajaksi saattaa joutua tasa-arvovaltuutetun tutkittavaksi. Johtajakilvassa häviölle jäänyt Marjatta Stenius-Kaukonen (vas.) pyysi heti tänään kirjallista selvitystä ratkaisun perusteista. Taustalla on epäily, että asiassa olisi rikottu tasa-arvolakia.

-Pidän itseäni ansioituneempana kuin Apukkaa, Stenius-Kaukonen sanoi. Stenius-Kaukonen kertoi, että hän arvioi selvityksen saatuaan, viekö hän asiaa eteenpäin, jolloin seuraava vaihe olisi lausunnon pyytäminen tasa-arvovaltuutetulta. Stenius-Kaukosen mielestä Kelan valtuutettujen ratkaisu on puhdas poliittinen virkanimitys, joka käytännössä päätettiin vasemmistoliiton eduskuntaryhmässä ja jonka muiden puolueiden edustajat ottivat valmiiksi päätettynä asiana. Kelan hallituksen paikat on jyvitetty suurimmille puolueille. Nyt täytettävää paikkaa on viimeksi hallinnut vasemmistoliiton edeltäjän SKDL:n pitkäaikainen kansanedustaja Veikko Saarto.

Myös edellinen Kelan johtajanimitys oli tasa-arvovaltuutetun tutkittavana. Silloin asiasta valitti Matti Puhakalle (sd.) hävinnyt Lea Savolainen (sd.). Valinnassa ei rikottu tasa-arvolakia, mutta Kelan valtuutetut saivat näpäytyksen asian puutteellisesta valmistelusta. Johtajaehdokkaaksi noussut Apukka suhtautui tyynesti kilpailijansa vetoon.
-Marjatan sinnikkyyden tuntien sitä osasi odottaa, että hän - mihin ryhtyykin - haluaa myös katsoa asian mahdollisimman pitkälle, Apukka totesi. Apukka ei osannut sanoa vielä, milloin hän ottaa viran vastaan ja lähtee eduskunnasta. Viimeistään se tapahtuu kesälomien jälkeen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.