Kekkosen rakastettu suhteestaan presidenttiin: Lakanaleikit eivät ykkösasiana tällaisessa rakkaudessa

22:04

Maarit Tyrkkö oli aikoinaan paitsi Urho Kekkosen luottotoimittaja, myös tämän rakkauden kohde. Nyt Presidentti ja toimittaja -kirjan julkaissut Tyrkkö kertoi tuosta rakkaudesta Studio55.fi-lähetyksessä.

– Jos ajattelee nuorta toimittajaa ja valtiomiestä, joka on hieman vanhempi – joiden ikäero on 47 vuotta –, silloin täytyy ajatella, että rakkaus on huolenpitoa, se on yhdessä tehtyä työtä, se on yhteistä arkea, se on toisen auttamista, se on monojen ottamista pois jalasta. Kaikki tällaiset lakanaleikit, joita on yritetty liittää minuun, eivät ole millään tavalla ykkösasiana tällaisessa rakkaudessa, Maarit Tyrkkö sanoi lähetyksessä.

Tyrkkö raotti myös sitä, miksi hän julkaisi kirjansa presidentistä vasta vuosikymmeniä myöhemmin.

– Jos mennään siihen aikaan, niin oli yksityisyys ja julkisuus. Julkisuuden puolella tehtiin myllykirjeitä ja kaikkia muita tällaisia, mutta yksityisyyden puolella ei olisi sopinut, että olisin ollut nuori, rakastunut nainen, joka hyppii ja kertoo kaikille ystävilleen. Vaan presidentin yksityinen puoli, hän kaipasi lepoa ja tarvitsi sitä. Silloin oli paras sulkea suunsa. Ja nyt on se aika, ja toivottavasti tämä kirja nyt jollakin tavalla täyttää tämän lupauksen ”kirjoita minusta kirja ihmisenä”.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja