Mainos

Keittiön suunnittelu ja toteutus loft-asunnossa

Keittiö on tärkeä jokaisessa asunnossa, mutta loft-asunnossa sen merkitys vain korostuu. Se on keskeinen ja hallitseva elementti, josta koko asunto lähtee.

– Tila on yhtenäinen. Keittiö on suunniteltava siten, että se on pikemminkin huonekalunomainen, soveltuu olohuoneeseen eikä näytä varsinaisesti keittiöltä, kiteyttää muotoiluassistentti Riina Kauppi Isku Keittiöt Oy:stä.

– Sijoitteluun olisi ollut muitakin vaihtoehtoja – esimerkiksi kulmaan – mutta asukas halusi sen talon hengen mukaisesti suoralle seinälle. Onhan kulmasijoitus keittiössä aina vähän hankala, sinne tarvitaan usein erilaisia mekanismeja eikä hukkatilalta voi silti kokonaan välttyä. Tila on nyt paljon tehokkaammin käytössä.

Keittiön suunnittelussakin olisi parasta olla liikkeellä mahdollisimman aikaisin – mieluiten ennen kuin vesipisteen paikka on määrätty:

– Kun vesipisteen paikkaa voidaan tarvittaessa vielä muuttaa, voidaan suunnitella tarkalleen sellainen keittiö kuin asiakas haluaa, Kauppi painottaa.

– Se voidaan toteuttaa siten, että juuri tämän perheen toiminnot sujuvat siellä mukavasti ja helposti ja kaikki pystyvät halutessaan osallistumaan niihin.

Tila käyttöön tehokkaasti vetolaatikoilla

Täällä päästiin sijoittamaan työskentelypisteet erittäin hyvin.

Keittiötyö etenee luontevasti: reunimmaisena on kylmälaite, josta otetaan ruokatarvikkeet, pestään ne viereisessä vesipisteessä, ja siirretään edelleen käsiteltäviksi työskentelytilaan. Viimeisenä on tietysti liesi.

Vetolaatikot ovat suuri helpotus sekä ergonomian että tilan käytön kannalta. Niiden avulla tila saadaan käyttöön ratkaisevasti tehokkaammin.

– Kaapista joudutaan siirtämään edessä olevaa tavaraa pois, jotta päästään käsiksi takana oleviin, Kauppi kuvailee.

– Vetolaatikossa kuivatarvikkeetkin pystyy sijoittelemaan aivan vieri viereen. Eikä ole tarvis kyykistellä lattialla – vetää vain laatikon ulos, niin kaikki on käden ulottuvilla!

Keittiön värimaailma on mustavalkoinen, mikä noudattaa asunnon yleistä tyyliä. Linjakkaan keittiön lisäksi asunnossa on myös muualla runsaasti kiiltävää mustaa. Kauppi kertoo mustavalkoisuuden olevan yleensäkin yhä suositumpaa:

– Musta on tulossa rytinällä!

Toteuttamisvaihetta helpottaa huomattavasti, kun kaikki kalusteet valitaan samalta valmistajalta. Tässä on sekin lisäetu, että keittiön lisäksi myös kylpyhuoneet ja kodinhoitotilat pystytään toteuttamaan samalla tyylillä ja samoilla materiaaleilla.

– Värivaihtoehtoja tietenkin on ja niillä voidaan leikitellä, mutta tyyli ja linja pysyvät yhtenäisinä kautta koko asunnon, Kauppi linjaa.

Lisätietoja:

Isku Keittiöt Oy

www.iskukeittiot.fi

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.