Keititkö kahvit? 10 niksiä hyödyntää porot

Vastakeitetty kahvi on ilo nauttia, mutta miksi turhaan heittää pois käytetyt kahvinporot?

Rethinksimple on listannut kymmenen niksiä, joilla voit hyödyntää porot, kunhan olet ensin nautiskellut kahvikupposestasi.

1. Tuholaiskarkote. Useat meistä nauttivat kahvin tuoksusta, mutta harva hyönteinen tai ötökkä on kanssamme samaa mieltä. Muun muassa muurahaiset, etanat ja kotilot karttavat kahvin tuoksua. Estä muurahaisten kulku kaatamalla kahviporoja niiden kulkureitille.

2. Käytä kahvinporoja käsittelemättömien puisten huonekalujen värjäämiseen. Taatusti ekologinen tapa uudistaa huonekalujen ilme.

3. Ilman raikastajana maljakossa. Kaada kahvinporoja maljakkoon ja lisää kukat. Porot näyttävät mullalta ja raikastavat ilmaa.

4. Jääkaapin raikastaja. Laita porot lasipurkkiin jääkaappiin. Raikastaa tunkkaisen tuoksun ja vapauttaa ruokasoodan muuhun käyttöön.

5. Tee-itse kuorintavoide. Käytä kahvinporoja kasvojen iho kuorintaan. Voit lisätä joukkoon hieman oliiviöljyä.

6. Luonnollinen lannoite. Lisää viisi desiä kahvinporoja ämpärilliseen vettä, anna liueta yön yli. Lannoita uutteella puutarha- ja ruukkukukat.

7. Pitää kissat kaukana. Heittele puutarhaasi kahvinporoja. Niiden tuoksu estää kissoja kaivelemasta maata.

8. Lisää kiiltoa hiuksiin. Hiero poroja puhtaisiin, märkiin hiuksiin. Anna vaikuttaa hetki ja huuhtele. Sopii erityisesti tummatukkaisille.

9. Kahvikaakaonaamio. Vähentää turvotusta ja kirkastaa ihoa. Tarvitset 4 ruokalusikallista kahvinporoja, 4 ruokalusikallista kaakaojauhetta, 8 ruokalusikallista maitoa/jugurttia/kermaa/kookosmaitoa, ja 2 ruokalusikallista hunajaa kuivalle iholle tai sitruunamehua rasvaiselle iholle. Sekoita, levitä kasvoille ja kaulaan ja anna kuivua. Pese pois.

10. Peitä huonekalujen naarmut. Yritä piilottaa tummien huonekalujen naarmut taputtelemalla naarmua kosteilla poroilla pumpulin avulla.

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat