Keskustelu uusien työpaikkojen luomisesta kuumensi keskustan ja kokoomuksen edustajat: "Veli Anttikin tietää, että näillä toimilla ongelma ei tule ratkeamaan"

9:03
Katso yllä oleva video: Näin Kurvisen ja Heinosen mielestä Suomen talous pitäisi tasapainottaa!

Hallituksen on määrä päättää huomenna alkavan puoliväliriihen aikana, miten Suomeen saataisiin noin 30 000 uutta niin sanottua päätösperäistä työpaikkaa.

MTV:n Uutisaamussa vierailleet hallituspuolue keskustan kansanedustaja Antti Kurvinen ja oppositiopuolue kokoomuksen kansanedustaja Timo Heinonen väittelivät keinoista, miten uusia työpaikkoja luodaan.

Kurvinen ennakoi, ettei puoliväliriihen neuvottelut tule olemaan ainakaan helpot.

Kurvisen mukaan hallitus lähtee siitä, että puoliväliriihessä päätetään 20 000–30 000 työpaikan osalta, ja noin 50 000 päätösperäisen työpaikan osalta syksyn budjettiriihessä.

– Pehmeissä keinoissa on, että tuetaan ihmisiä kuntoutumaan ja kouluttautumaan uudelleen. Mutta kyllä me joudumme miettimään esimerkiksi työttömyysturvaa, että se on riittävän kannustava, että aina kannattaa ottaa työ vastaan eikä jäädä sosiaaliturvalle.

Kurvisen mukaan kyseessä ei ole kuitenkaan työttömyysturvan leikkaaminen, vaan mahdollisten kannustavien elementtien lisääminen.

Heinonen: "Veli Anttikin tietää, että näillä toimilla ongelma ei tule ratkeamaan"

Kokoomuksen Heinosen mielestä hallituksen isoin ongelma on, ettei se ole tehnyt lopullisia päätöksiä aktiivimalli kakkosesta tai työttömyysputken leikkaamisesta.

– Eli aika paljon on sellaisia asioita, että vain puhutaan, että olemme tehneet näin ja näin, mutta ne päätökset puuttuvat.

Heinonen katsoo, että osatyökykyisten panosta tarvitaan, mutta se ei vielä riitä.

– Veli Anttikin sen tietää, että valitettavasti näillä toimilla tämä ongelma ei tule ratkeamaan.

Heinonen toivoo, että keskusta veisi eteenpäin paikallista sopimista, mikä toisi hänen mukaansa 15 000–20 000 työpaikkaa.

Lisäksi hän esittää lääkkeeksi työn verotuksen keventämistä.

– Verotus on käytännössä vähän jätetty tässä vasemmistohallituksessa kokonaan työkalupakin ulkopuolelle.

Kurvinen: "Halpahintaista populismia"

Kurvinen lyttää Heinosen näkemykset "opposition pikkupolitikoinniksi".

– Kokoomus ei pystynyt eläkeputkipäätöstä tekemään. Se on erittäin iso muutos, ja tulee tuomaan paljon työpaikkoja. Verotuksen osalta totean, että valitettavasti meillä ei sellaista mahdollisuutta ole, että isoja veronkevennyksiä tehtäisiin.

– Kokoomuksen vastaus kaikkeen talouspolitiikkaan on, että poistetaan kaikki verot, ja se on kyllä aika halpahintaista populismia. Toki totean senkin, että emme kyllä lähde veroja korottamaankaan, Kurvinen lataa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja