Mainos

Keijo Leppänen MTV:n ensimmäisestä uutislähetyksestä: "Ankkurit olivat jäykempiä kuin me"

MTV Uutisten ankkuri Keijo Leppänen sanoo monen asian muuttuneen uutisissa vuosikymmenten saatossa. Hän katsoi aamulla muistinvirkistykseksi MTV Uutisten ensimmäisen lähetyksen 35 vuoden takaa. Lähetyksen ankkuroivat Pirkko Arstila ja Kaj Lindén.

– Monet aiheet olivat samankaltaisia mitä käsitellään tänään: Pohdittiin budjettia, Mauno Koiviston esitystä asuntoverotuksesta ja lopuksi Kanada Cupiin menoa. Ero urheilu-uutisoinnissa tähän päivään oli vain se, että päävalmentaja sanoi että "kyllä me saatetaan pärjätä", kun nyt sanotaan, että "kyllä me voitetaan", nauraa Leppänen.

Uutisia myös tarjoiltiin eri tyylillä kuin nyt.

– Kaikella kunnioituksella Pirkko Arstilaa ja Kaj Lindéniä kohtaan, niin olivathan he vielä jäykempiä kuin me olemme tänään.MTV Uutisten vastaava päätoimittaja Merja Ylä-Anttila sanoo ensimmäisen ulkomaan työkeikan 1980-luvulla jääneen lähtemättömästi mieleen.

– Se oli venäläinen uimakoulu, kun raportoin Puolasta. Idän ja lännen rautaesirippu alkoi rakoilla, kun katolinen paavi oli päässyt katoliseen Puolaan. Samalla sain skuupin, että sotatila puretaan. Annoin uutisiin ilmeisesti aika vahvan raportin, kun Timo Laukkio toimituksesta sanoi, että "Minä jo luulin Merja, että sinä olit liittynyt siihen solidaarisuusliikkeeseen".

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.