Mainos

Ankkurikonkarit muistelevat: "Käytin Ripsaa ihmiskilpenä panttivankidraamassa"

Moni MTV Uuutisten työntekijöistä on ollut yhtiön palveluksessa jo pitkään ja todistanut urallaan merkittäviä uutistapahtumia. 

Yksi heistä on uutisankkuri Keijo "Keke" Leppänen, joka aloitti toimittajanpestinsä kesätoimittajana MTV:llä vuonna 1993.

– Huomasin vuonna 1993, että tänne haetaan hyviä kesätoimittajia. Se oli minun momentum! Minullakin on nyt henkilökohtainen juhlapäivä, sillä aloitin aikoinaan toimittajan työt kaksi päivää MTV Uutisten perustamisen jälkeen, naurahtaa Leppänen.

Toimittaja Ripsa Koskinen-Papunen tuli puolestaan MTV Uutisiin siinä vaiheessa, kun MTV lisäsi uutislähetyksiä.

– Tänään on minullakin henkilökohtaisesti historiallinen juhlapäivä, kun 25 vuotta sitten aloitettiin Seitsemän Uutiset. Olen kahlannut juhlapäivää varten läpi uutisarkistomme ja olen ylpeä siitä, mitä kaikkea olemme ehtineet tehdä, lisää Koskinen-Papunen.

Ikimuistoisia uutisia panttivankidraamasta Ruokolahden leijonaan

–  Uutisarkistosta mieleeni palautui vuosi 1994, kun Lahdessa oli talvella panttivankidraama. Kaksi vankikarkuria linnoittautui 55 tunniksi, ja me Keken kanssa väijyimme pakkasessa.

Leppänen muistaa elävästi tilanteen.

– Meidän piti päästä lähelle näkemään tilanne, ja työnsin Ripsaa edellä kilpenä, jotta poliisi heltyisi päästämään meidän lähemmäksi. Menimme katsomaan Seitsemän Uutiset ventovieraaseen asuntoon, jonka ovikelloa soitimme ja kysyimme, voimmeko tulla katsomaan uutiset, virnuilee Leppänen.

2:37

– Vuonna 1992 teimme hirveästi juttuja Ruokolahden leijonasta, ja mekin täällä uutisissa annoimme ohjeita, mitä pitää tehdä, jos leijona tulee vastaan, kertoo Koskinen-Papunen.

2:43

Leppänen ja Koskinen-Papunen toteavat yhdestä suusta, että Maikkarin voima on uutisten tarjoamassa elämyksellisyydessä.

– Ajan valtimolla on kiinnostavaa olla. Uteliaisuus on johdattanut meidät tähän tärkeään työhön. Me kerromme ihmisille, mitä maailmassa tapahtuu. Meidän tehtävämme on suodattaa maailman tapahtumat katsojille, sanovat lähes yhteen ääneen pitkäaikaiset työkaverit.

Mitä muistoja sinulla on Maikkarista? Kerro ne kommenttikentässä alla. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.