Kehitysvammainen Angela ei saanut manikyyriä kauneushoitolassa – tavaratalon työntekijältä upea teko

Työtä myös kehitysvammaisille 10:04

Tavaratalon työntekijän hyvä teko on ihastuttanut sosiaalisessa mediassa. Nainen haluaa muistuttaa, että kehitysvammaisia pitää kohdella kuin muitakin ihmisiä, kertovat FoxNews ja Wbdj7.

Katso yllä olevalta videolta keskustelua kehitysvammaisten työllistymisestä!

Amerikkalainen Angela Peters, joka kärsii CP-vammasta, oli ostoksilla Walmart-tavaratalossa, Michiganissa, kun hän päätti mennä manikyyriin keskuksen kauneushoitolaan.

Naisen vamman takia kynsiteknikko kuitenkin kieltäytyi palvelemasta häntä, koska ”hän liikkui liikaa”. CP-vamma aiheuttaa muun muassa liikkeiden hallintavaikeuksia.

Tilanteen näki myös Walmartin työntekijä Ebony Harris, joka päätti puuttua asiaan.

– Halusin vain tehdä hänen päivästään erityisen. En halunnut, että hänen päivänsä olisi pilalla, Ebony kertoo paikalliselle uutiskanavalle.

Tee se itse -manikyyri

Ebony päättikin käyttää oman taukonsa ja antaa Angelalle manikyyrin itse.


Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Yhdessä kaksikko meni valitsemaan kaupasta kynsilakan, ja he istahtivat salongin viereiseen Subway-ravintolaan manikyyria varten. Angela kertoo, että hän tunsi olonsa mukavaksi Ebonyn kanssa, sillä hän kävi kauppakeskuksessa usein ja tunsi naisen.

– Hän liikutti hiukan käsiään ja sanoi koko ajan olevansa pahoillaan. Ja minä käskin häntä olemaan sanomatta niin. Sanoin, että kaikki oli hyvin, Ebony selittää.

Angela kertoo olevansa kiitollinen Ebonyn avusta, mutta myös kauniista manikyyristä, jota hän kehui vuolaasti.

Somessa ihastuttiin

Koko tilanteiden ketjun näki myös Subwayn työntekijä Tasia Smith, joka julkaisi tapahtuneesta kuvia Facebookiin.


Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Nyt julkaisu on kerännyt jo tuhansia reaktioita ja jakoja, ja kommenteissa Ebonyn hyvää tekoa kehutaan vuolaasti.

– Emme yritä teilata kauneushoitolaa, emme yritä saada heitä menettämään asiakkaita tai näyttämään pahalta. Mutta ehkä levittämään tietoisuutta, että huolimatta siitä, kuka ihminen on, minkä värinen hän on, onko hän vammainen tai mitä tahansa, hän on myös ihminen, Ebony selittää.

– Hän [Angela] on tyttömäinen tyttö. Ihan kuten minä, Tasia, tyttäreni, kuka tahansa. Hän haluaa näyttää kauniilta, ja miksei hän saisi?

Lähteet: FoxNews, Wbdj7, Facebook

Lue myös:

    Uusimmat