Käyttäjät raivostuivat: Juoksumatto lukitsi mahdollisuuden ”jumalatilaan”

Yhdysvalloissa Nordic Track -juoksumaton käyttäjät ovat polttaneet päreensä, sillä automaattinen päivitys on supistanut laitteen käyttömahdollisuuksia merkittävästi.

X32i-mallin juoksumattoon on ympätty Android-käyttöjärjestelmän yhteyteen 32-tuumainen HD-näyttö.

Juoksumaton oma käyttöliittymä tarjoaa suppeat ominaisuudet, mutta käyttäjät pääsivät käyttämään Android-järjestelmän kaikkia mahdollisuuksia, eli niin sanottua jumalatilaa yksinkertaisella keinolla: laitteen näyttöä piti vain koputtaa tietyllä tahdilla.

Ars Technica -sivuston mukaan viime kuusta lähtien Nordick Track on kuitenkin päivittänyt automaattisesti laitteitaan,  eivätkä käyttäjät nyt pääsekään enää hyödyntämään rakastamaansa jumalatilaa.

Ja tämäkös on harmistuttanut käyttäjiä, kun harjoitellessa laitteelta ei voi katsoa enää vaikkapa Netflixiä tai YouTubea. Käyttäjiä suututtaa se, että he ovat maksaneet laitteesta tuhansia dollareja, mutta he eivät saa käyttää sitä niin kuin he haluavat.

Valmistajan mukaan jumalatilan lukitseminen käyttäjiltä parantaa sen turvallisuutta, sillä tilan käyttäminen voisi aiheuttaa laitteeseen ongelmia. Selitys ei ole tyydyttänyt käyttäjiä.

Tilanne kytkeytyy laajempaan keskusteluun siitä, että onko kuluttajalla oikeus muokata laitetta tai sen ohjelmistoja mieleisekseen ostettuaan sen.

Nyt juoksumaton käyttäjät yrittävät etsiä kiertoteitä, millä he pääsisivät jälleen käyttämään haluamiaan sovelluksia.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja