BMW laskuttaa kuskeja ominaisuudesta, joka on jo autossa – ärsyyntyneet asiakkaat keksivät porsaanreiän

BMW:n penkinlämmitin käräytti lapsen tyynyn 2:08
KATSO VIDEO: Amerikkalainen pikkupoika sai palovammoja, kun Bemarin penkinlämmittimeen iski vika.

Monet BMW:n asiakkaista ovat ärsyyntyneet autovalmistajan tavasta pyytää rahaa menopeleissä jo fyysisesti olemassa olevista ominaisuuksista. Tämä on saanut kuskit etsimään halvempia vaihtoehtoja netistä.

BMW on kerännyt reilusti huonoa julkisuutta päätettyään laskuttaa käyttäjiltä kuukausimaksua penkinlämmityksestä. Autovalmistaja on myynyt ylimääräisiä ohjelmistoon liittyviä ominaisuuksia jo useamman vuoden ajan.

Penkinlämmittimissä käytetty teknologia on kuitenkin autossa maksusta huolimatta. Asiakkaat ovat jo ostaneet lämmityksen fyysisen puolen, joka ei hyödy ohjelmistopäivityksistä, Wired kertoo.

Rahan pyytäminen fyysisesti jo olemassa olevista ominaisuuksista on ärsyttänyt monia käyttäjiä. BMW vaikuttaakin tehneen päätöksen vain nostaakseen tuottojaan. Isossa-Britanniassa penkinlämmityksen saa 15 punnalla kuukaudeksi, 150 punnalla vuodeksi tai 250 punnalla kolmeksi vuodeksi. Asiakkaat voivat myös ostaa penkinlämmityksen pysyvästi 350 punnalla.

Uusia ominaisuuksia, kuten edistyneitä vakionopeudensäätimiä ja valo-ohjelmia, on rakennettu ohjelmistoihin jo jonkin aikaa. Ominaisuudet laitetaan päälle kalliisiin malleihin ja jätetään pois halvemmista.

Säästöjä etsitään hakkereiden avulla

Ei tule yllätyksenä, että monet kuskit etsivät netistä palveluita, jotka avaavat ohjelmiston rajoittamat ominaisuudet autovalmistajia halvemmalla.

Isobritannialaisen autopajan Litchfield Motorsin pomo Iain Litchfieldin mukaan toiminta on ollut pitkään hyvin suosittua Volkswagenin ja Audin autoissa. Litchfield keskittyy moottoreiden päivittämiseen, mutta tietää henkilöitä, jotka voivat avata lukittuja ohjelmisto-ominaisuuksia.

Litchfieldin mukaan Apple Carplayn ja äänentunnistuksen saa aktivoitua noin 40 punnan hintaan. Litchfield onnistui laittamaan tv-ominaisuuden päälle vuoden 2014 BMW M4 -mallista. Tv:n voi määrittää jopa toimimaan auton liikkuessa, mikä on laitonta.

Radiojärjestelmää, keskuslukitusta ja jopa automaattisten pyyhkimien asetuksia voi myös muokata. Tämän kaltainen kustomointi on erittäin suosittua BMW-piireissä, Litchfield kertoo.

Testasimme, kuinka pitkään toimittaja selviää kuumassa autossa – katso lopputulos alla olevalta videolta.

Lue myös:

    Uusimmat