"Käytät 28:aa tuotetta ja olet silti noin ruma" – tyylikonsultti Tuija Kauppinen puhuu huolitellun ulkonäön puolesta ja saa siitä raivokasta palautetta

Tyylikonsultti Tuija Kauppinen puhuu huolitellun ulkonäön puolesta ja saa siitä raivokasta palautetta – Viiden jälkeen kävi tapaamassa Kauppista helsikiläisessä vaatekaupassa 6:02
Viiden jälkeen kävi tapaamassa Kauppista helsinkiläisessä vaatekaupassa

Tyylikonsultti Tuija Kauppinen kirjoitti joulukuussa Helsingin Sanomiin lyhyen mielipidekirjoituksen, jossa hän kärjistetysti kyseli, miltä maailma näyttäisi, jos me kaikki kulkisimme vanhoissa vaatteissa hiukset repsottaen ja silmäpussit roikkuen.

Tyylikonsultti Tuija Kauppinen peräänkuuluttajaa huoliteltua pukeutumista ja ulkonäköä, sillä yllä olevat vaatteet viestivät aina jostakin – halusimme tai emme.

Sekä Lontoossa että Tokiossa asuneen Kauppisen mukaan suomalaisten pukeutuminen kulkee yleisellä tasolla yhä jälkijunassa. Hän kommentoi asiaa MTV:n Viiden jälkeen -ohjelmassa.

– Tähän liittyy olennaisesti markettipukeutuminen. Suomessa suurin osa ihmisistä ostaa vaatteet marketeista. Siksi pitäisikin kiinnittää huomiota siihen, mitä marketeissa myydään. Tähän haluaisin pystyä vaikuttamaan, Kauppinen sanoo ja kertoo jo olleensa yhteydessä suurimpien markettien viestintään.

Mielipiteilleen huolitellun ulkonäön tärkeydestä Kauppinen on saanut sekä tukea että tulista kritiikkiä. Negatiivinen palaute on mennyt välillä henkilökohtaisuuksiin.

– Kerroin lehtijutussa käyttäväni 28:aa kosmetiikkatuotetta. Sain palautetta, että miten olen silti noin ruma.

Kauppinen on kuitenkin iloinen aikaan saamastaan keskustelusta.

– Tiesin, että ulkonäköasioista puhuminen on räjähdysherkkää. Olen tehnyt tyylineuvojan työtä jo 13 vuotta ja kalikka kalahtaa siihen, kehen sen pitääkin kalahtaa. Ammattilaisena seison sanojeni takana. En ole osoittanut ketään sormella, eikä se ole tarkoituskaan. Kun lähdemme kotoa ulos, vaatteet viestivät enemmän muille, kuin meille itsellemme.

Katso artikkelin yllä olevalta videolta miten Tuija Kauppinen vastaa saamaansa kritiikkiin markettimuodin arvostelusta ja sisäisen kauneuden merkityksestä.

Viiden jälkeen nähdään joka arkipäivä MTV3-kanavalla kello 16.58 alkaen. 

Ohjelma on katsottavissa suorana ja tallenteena myös MTV Katsomossa. Muista päivän uutisissa ja puheenaiheissa myös MTV Uutiset Live

Lue myös:

    Uusimmat