Mainos

Kavallusepäily: Mies vei miljoonan ja rahoitti perinteikästä urheiluseuraa

Kahden eri yrityksen taloushallintoa ja kirjanpitoa hoitanutta miestä epäillään törkeästä kavalluksesta. Helsingin poliisin epäilyksen mukaan mies on viimeisen kolmen vuoden aikana kavaltanut pääkaupunkiseudulla toimivista yrityksistä yli miljoona euroa.

Tutkinnanjohtaja Mikko Eräsen mukaan mies on käyttänyt kavaltamansa rahat pääosin omaan liiketoimintaansa. Hän on tukenut huomattavalla summalla myös perinteikästä urheiluseuraa, mutta seuraa ei epäillä rikoksesta.

Mies on myöntänyt teon. Hän on ollut myös vangittuna.

– Tämän lisäksi poliisi on saanut mieheltä haltuunsa muutamia kymmeniä tuhansia euroja rikoshyötynä hankittua rahaa, Eränen kertoo MTV3 Uutisille.

Mies jäi kiinni, kun toisessa yrityksessä ihmeteltiin ylimääräistä tiliä, jonne varoja liikkui. Tili oli rikoksesta epäillyn miehen oma.

– Yrityksessä huomattiin, että oli ylimääräinen tili, josta ei ollut mitään tietoa, eikä se myöskään ollut kirjanpidossa. Tosiasiallisesti tiliä hallinnoi kavaltaja. Kun tili löytyi, tämä vyyhti rupesi selviämään, Eränen kertoo.

Miestä epäillään törkeästä kirjanpitorikoksesta, törkeästä kavalluksesta sekä luottamusaseman väärinkäytöstä. Miehellä ei ole aikaisempaa rikostaustaa. Eränen arvioi, että esitutkinta saadaan valmiiksi vuoden loppuun mennessä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.