Kaupunkipyörät on niin nähty, nyt tulevat kaupunkisukset – Lahti näyttää esimerkkiä

Kaupunkipyörät on niin nähty, nyt tulevat kaupunkisukset 7:28
Videolla Mika Tommola tutustuu Lahden kaupunkisuksiin.

Vapise Helsinki kaupunkipyörinesi, Lahti toi kaupunkilaisille käyttöön sukset.

Kaupunkipyörien kanssa on nykyisen lumitilanteen vuoksi haastava liikkua, mutta suksilla eteneminen on helpompaa. Lahdessa voikin perjantaista alkaen liikkua kaupungilla suksien avulla. Suksia voi lainata maanantaista perjantaihin klo 10–18 ja lauantaisin klo 10–17 välillä.

Kaupunkisukset toimivat samaan tapaan kuin kaupunkipyörät. Niitä voi lainata suksipisteeltä ja palauttaa sinne käytön jälkeen.

– Omat monot pitää olla mukana, Lahden ohjelmajohtaja Saara Vauramo muistuttaa Uutisaamun haastattelussa.

Lainauspisteitä on yhteensä kolme ja tarjolla on eripituisia suksia niin aikuisille, kuin myös lapsille.

– Yksi piste on torilla, toinen on Rantakartanolla, missä on vähän pidempi reitti ja sitten tietenkin urheilukeskuksesta löytyy myös, Vauramo kertoo.

Lahdessa laduille kertyy yhteismittaa 180 kilometriä. Keskustan latu sopii myös perheen pienimmille, koska se on lyhyin. Lumitilanteesta riippuen sukset ovat ainakin seuraavat kolme viikkoa lainattavissa.

Lahti on vuoden 2021 Euroopan ympäristöpääkaupunki ja tavoittelee hiilineutraalin kaupungin asemaa vuoteen 2025 mennessä, joten kaupunkisukset sopivat katukuvaan. Onkin myös luonnollista, että kaikki aikuisten sukset on hankittu kierrätettynä, jotta niiden hiilijalanjälki jäisi mahdollisimman pieneksi.

Videolla Mika Tommola vierailee Lahden torin pisteellä ja yrittää hiihtää haastateltavan perässä.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lue myös:

    Uusimmat