Mainos

Kaupunki poisti penkit lasten Disneylandin läheisyydestä – alkoi muuttua kodittomien majapaikaksi

Kalifornian osavaltiossa Yhdysvalloissa on vaikea löytää ratkaisua kasvavaan kodittomien ihmisten määrään. Viranomaiset yrittävät karkottaa kodittomia poistamalla kaupungeista penkkejä, kertoo verkkolehti Fusion.

Kaliforniassa sijaitseva Mikki Hiiren teemapuisto Disneyland on rakennettu täynnä toivoa ja unelmia.

Karu totuus on kuitenkin se, että teemapuiston ympäristö on alkanut täyttyä kodittomista, jotka yöpyvät alueen läheisyydessä olevilla bussipysäkeillä ja puistonpenkeillä. Anaheimin kaupungille tämä oli liikaa, joten penkkien oli lähdettävä.

Lehden mukaan kaupungin työntekijät määrättiin poistamaan alueelta 20 penkkiä, jotka sijaitsivat bussipysäkkien suojien alla ja puiston sisäänkäynnin läheisyydessä.

"Penkkien irrottaminen ei ollut kovin mukavaa"

Kaupungin edustaja Mike Lyster kertoi Guardianin mukaan, ettei Disneylandin vaikuttanut kaupungin päätökseen.

– Ihmiset sanovat helposti: "Oi, sillä on jotain tekemistä Disneylandin kanssa." Me emme itseasiassa kuulleet Disneylandin sanovan tästä mitään.

Osa kaupungin asukkaista on kuitenkin skeptisiä tapauksen suhteen.

– Minusta se on paskapuhetta, Stephenie Saint Vincent sanoo.

Vincent on yksi niistä sadoista ihmisistä, jotka asuvat teltoissa kaupungin laitamilla.

Myös Floridasta Anaheimin Disneylandiin saapunut Don Zimmerman sanoo, ettei ymmärrä kaupungin logiikkaa.

– Jos on kodittomia, ongelma pitää korjata. Penkkien irroittaminen ei ollut kovin mukavaa. 

Disneylandin edustaja ei suostunut kommentoimaan tapausta Guardianille.

Penkkien poiston syynä resurssipula

Kaliforniassa odotetaan kodittomien ihmisten määrän kasvavan rajusti. Tämä vaatii kaupungeilta nopeaa alueellista vastaliikettä, jotta tilanne saadaan hillittyä. Kaliforniassa on nyt yli 118 000 koditonta, kerrotaan Fusion-lehdessä. 

Kaliforniassa sijaitsevan Orange Countyn alueen sosiaalialan johtaja Susan Price kertoo The Times -lehdelle, että viranomaiset yrittävät tehdä järjestelmällistä lähestymistapaa kodittomien karkottamiseksi.

Hän myöntää, että viranomaisilla ei ole tarpeeksi resursseja hoitaa ongelmaa asianmukaisesti, joten osa vastatoimintaa on se, että kodittomilta viedään penkit joilla nukkua.

Tämä ei kuitenkaan ole pysyvä ratkaisu ongelmaan. Kodittomat oikeasti tarvitsisivat apua asuntojen kanssa, Price kertoo haastattelussa.

 – Kukaan ei halua meitä, koska tietävät mitä olemme ja miltä näytämme. Heillä ei ole aavistustakaan siitä miten päädyimme tällaisiksi, he vain arvostelevat, 47-vuotias koditon Ron Jackson kertoi The Timesin haastattelussa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.