Mainos

Kaupunki pakottaa miehen myymään joka kuukausi 20 autoa kokoelmastaan – ja autoja hänen pihallaan riittää!

Suuri autokokoelma voi aiheuttaa Yhdysvalloissa lain suhteen hankaluuksia. Michiganissa kilvettömien autojen säilyttäminen pihapiirissä on kielletty, joten niiden poiston uhalla 74-vuotiaan miehen täytyy myydä jokaista puoltatoista päivää kohti yksi auto.

Ron Dauzetilla on pihallaan yli 200 auton kokoelma. Osa niistä on hyvin tuttuja, osa harvinaisia autoja, ja merkkejäkin on joka lähtöön: pihalta löytyy useampi BMW, Mercedes-Benzejä, Jeepejä, Audeja, Saabeja ja niin edelleen.  Dauzetin kotikaupungin mukaan miehen arvokas kokoelma on kuitenkin kilvetön kaatopaikka ja ruma näky, joten autojen on lähdettävä.

74-vuotiaan Dauzetin täytyy päästä eroon joka kuukausi 20 autosta, määräsi Michiganissa sijaitseva kaupunki. Iäkäs mies on kuitenkin sitä mieltä, että tahti on aivan mahdoton yhden miehen tehtäväksi.

Dauzet työskentelee jo nyt koko päivän ajan, seitsemän päivää viikossa saadakseen kaupungin asettaman kiintiön täyteen. Kaupunki käy tarkastamassa tilanteen joka kuukausi Ronin omistamalla maalla.

Epäonnistumisella on kovat seuraukset

Michiganin osavaltion sääntöjen mukaan kilvettömiä autoja ei saa säilyttää ulkona, edes yksityisillä mailla. Ongelmaa ei olisi, jos autot olisivat kilvellisiä tai ne säilytettäisiin sisätiloissa. Sääntö johtuu siitä, että käyttämättömät autot ovat näköhaitta ja voivat aiheuttaa muun muassa ympäristöriskejä sekä mahdollisesti terveysuhkia.

Kaupunki ehdotti ensin jopa 25 auton kuukausitahtia, vaikka 15 auton myyntitahti oli Dauzetin mielestä kohtuullinen. Päätöksen mukaan Dauzetin täytyy päästä eroon 20 toimimattomasta, pihallaan lojuvasta autosta joka kuukausi.

Jos kiintiö ei täyty, voi kaupunki ottaa haltuunsa kaikki Dauzetin ajoneuvot. Näin iäkkäälle miehellä jäisi käteen vain rahat, jotka hän olisi tähän mennessä myynneistä saanut.

Tuomioistuin on tehnyt selväksi, ettei epäonnistumiseen ole varaa, eivätkä esimerkiksi ostajien löytämisen vaikeus, sääolosuhteet tai muut myyntiin liittyvät ongelmat kelpaa syyksi. Dauzet on jo nyt epäonnistunut tavoitteessa, mutta kaupunki ei ole vielä ryhtynyt toimiin.

Mies haluaa autoista eroon, mutta ei näin

Autojen myymisestä Dauzet ei ole todella pettynyt, ja hän itsekin myöntää, että keräily on riistäytynyt käsistä viimeisten vuosien aikana. Parhaimmillaan miehellä oli pihallaan 218 autoa viime kesäkuussa. 74-vuotias ikääntyvä mies ei myöskään halua jättää autoja vaimonsa huolenaiheeksi.

Mies on kuitenkin pahastunut siitä, että hänet pakotetaan myymään autot muiden ehtojen mukaan. Autot eivät nimittäin ole edes muiden näkyvillä, vaan naapureista kauempana puskien suojassa.

– Mikä ero siinä on, että kokoelmani on sisällä tai poissa näkyvistä? Se ei satuttanut ketään, mies kertoo.

Muun muassa astmasta kärsivä ja syöpää sairastanut Dauzet haluaisi saada lisää aikaa autojen myyntiin, sillä yksin hän ei siihen tällaista tahtia pysty.

Iäkäs mies kertoo, ettei saa kiintiön takia öisin unta, ja pelkää jopa stressin aiheuttavan hänelle sydänkohtauksen. Ron haluaisi rakkaista autoistaan kuitenkin järkevän hinnan, ja kova myyntitahti ajaa hänet myymään autot aivan liian halvalla.

Lähde: Jalopnik

***

0:31

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.