Kun naapurikyttäys menee yli: Mies saattaa menettää kotinsa, koska ajaa hieman patinoituneella klassikko-Fordilla

1:28
Ajaisitko tällä kadulla 80 km/h?

Moni yhdysvaltalainen suhtautuu "naapurisopua ylläpitäviin" kodinomistajien yhdistyksiin lähestulkoon kaiken pahan alkuna ja juurena. Yhdistysten katsotaan monesti puuttuvan asioihin, joihin heillä ei pitäisi olla mitään oikeutta puuttua.

Yhdysvaltain Missourissa asuva Andy Lipka käy tällä hetkellä epätoivoiselta kalskahtavaa taistelua oikeudestaan ajaa autollaan ja asua omassa kodissaan.

Lipkan asuinalueella toimiva kodinomistajien yhdistys on ottanut Lipkan silmätikukseen hänen autonsa vuoksi. Lipka ajaa vuosimallin 1965 Ford F-250 -avolavalla, joka on kauniisti patinoitunut.

Yhdistyksen mukaan Lipkan pihatielleen pysäköimä hieman ruostunut Ford on kuitenkin "vakavasti vahingoittunut" eikä hän saisi näin ollen pysäköidä sitä talonsa edustalle muiden maisemaa rumentamaan.

Ongelma vain on siinä, että Lipkan Ford on oikein hyvässä kunnossa. Auto käy ja kukkuu, eikä sitä ole kohdeltu millään tavalla kaltoin. Sen ulkokuori vain on ajan saatossa saanut pientä särmää – särmää, jota monet autoista mitään ymmärtämättömätkin pitävät viehättävänä.

Katso kuva Lipkan autosta Jalopnikin artikkelista.

Muuttaessaan Lipka on allekirjoittanut sopimuksen, jossa olevalla pykälällä on alunperin ollut tarkoitus estää romuautojen makuuttaminen talojen edustoilla. Nyt yhdistys kuitenkin tulkitsee pykälää tarpeettoman kirjaimellisesti. 

Kodinomistajien yhdistys on sakottanut Lipkaa jo noin 3 000 dollarin edestä hänen autonsa vuoksi. Mies ei ole sakkoja halunnut maksaa, joten tällä hetkellä yhdistys yrittää ulosmitata hänen koko talonsa.

Asiaa on määrä puida oikeudessa myöhemmin.

Lähde: Jalopnik

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja