Kaupunki keksi nerokkaan tavan selittää vuotuista budjettiaan: "Tätä pitäisi esittää kouluissa"

Kaupunki esitteli budjettiaan legoilla ja stop motion -animaatiolla 0:46
Tällaiselta näyttää Arlingtonin legoilla toteutettu animaatio, joka esittelee kaupungin varojen käyttöä vuonna 2022.

Talouspolitiikka ei ole koskaan näyttänyt näin jännittävältä.

Texasilaiskaupunki keksi ovelan tavan kertoa kaupunkilaisille vuotuisesta budjetistaan, kertoo Today ja CNN. Arlingtonin kaupunki loihti legoilla ja stop motion -animointitekniikalla tavan esitellä vuoden 2022 talouspolitiikkaansa tavalla, joka on helposti ymmärrettävä ja hauska.

Kaupunki julkaisi alkuperäisen videon 3. elokuuta. Ja sitä on kuukaudessa katsottu yli 700 000 kertaa.

Video kestää neljä ja puoli minuuttia ja sen aikana selitetään, mihin 552 miljoonan dollarin budjetti on määrä käyttää tulevana vuonna.

Idean takana on intohimoinen legoharrastaja Jay Warren, joka toimii myös Arlingtonin kaupungin viestintä- ja lainsäädäntöasioiden johtajana. Warren on jo vuosien ajan vapaa-ajallaan rakentanut legoista kotikaupunkinsa pienoismallia. Mies on harrastanut legoja jo lapsuudestaan saakka.

Warrenin mukaan hänen tehtävänsä on kertoa kaupunkilaisille Arlingtonin hallituksen päätöksistä ja suunnitelmista. Usein aiheet voivat olla aika puisevia, joten haasteena työssä on onnistua kertomaan vaikeina pidettävät ja tylsät aiheet mielenkiintoisesti.

Pala palalta

Kun budjetointisuunnitelmista päätettiin tehdä informoiva video, halusi Warren sen olevan sellainen, että jokainen kaupunkilainen ymmärtäisi, mihin verorahat menevät.

Palaset loksahtivat kohdilleen Warrenin tajutessa, että budjetissa ja legoilla rakentamisessa oli yksi asia yhteistä; molemmat täytyi rakentaa yksi pala kerrallaan.

Warren kokosi tiiminsä ja hankki videotyön ammattilaisia kuvaamaan ja editoimaan visionsa valmiiksi paketiksi kaupunkilaisille. Legoilla toteutettu video on otettu kaupungissa innolla vastaan ja sitä on ihasteltu laajalti Arlingtonin kaupungin rajojen ulkopuolellakin.

– Tätä pitäisi esittää kouluissa, jotta oppilaat ymmärtäisivät selkeästi, mihin heidän verorahansa menevät, eräs katsoja kommentoi videota YouTubessa.

Eräs opettaja ottikin kommentista koppia.

–  Näytän tämän ehdottomasti oppilailleni, opettaja kommentoi.

Voit katsoa kaupungin legovideon alta kokonaisuudessaan.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lähteet: CNN ja Today

Lue myös:

    Uusimmat