Nyt voit haravoida Suomen mahtavaksi mobiilipelissä! Suomessa tehtiin parissa päivässä peli Trumpin puheista innostuneina

Suomalaiset pelisuunnittelijat tekivät Trumpin haravointipuheista pelin 0:44

Tampereella asuva pelialan ammattilainen Lukas Kallenbach inspiroitui Trumpin haravointipuheista ja kysyi tuttujaan mukaan viikonlopuksi tekemään aiheesta pelin.

Koska haravointi ollut viime viikkoina suositumpaa kuin koskaan, on vain luonnollista, että se on päätynyt peliksi asti. Maanantaina Google Play -sovelluskauppaan ilmestyi Rake Finland Great Again -peli.

Peli on yksinkertainen: Pelaaja katsoo metsää ylhäältä päin ja viuhoo sormellaan eli haravalla lehtiä syrjään. Metsäpalon riski kasvaa koko ajan, ja vain muutamissa sekunneissa on helvetti irti.

Palopesäkkeitä saa viuhtoa hampaat irvessä pois metsää polttamasta.

Parasta pelissä on tietysti se, että se on Suomessa tehty. Torille!

Peli syntyi pelijameissa

Marraskuun 18. päivä Yhdysvaltain presidentti Donald Trump vieraili Kalifornian osavaltiossa, joka kärsii historiansa pahimmista maastopaloista.

Trumpilta kysyttiin, mitä maastopalojen estämiseksi voisi tehdä. Hän kertoi jutelleensa tasavallan presidentin Sauli Niinistön kanssa siitä, että suomalaiset ovat ”metsäkansaa” ja että Suomessa metsäpaloja ehkäistään ahkeralla metsien siivoamisella ja haravoimisella.

Tampereella asuva Lukas Kallenbach katseli videoklippejä Trumpin haastattelusta ja sai saman tien idean: tämä on tehtävä peliksi!

Saksalainen Kallenbach on kouluttautunut Tampereella pelisuunnittelijaksi ja työskentelee Cities: Skylines -pelistä tunnetulla Colossal Order -yhtiöllä. Hän heitti verkot vesille Facebookissa, ja pian ilmoittautui alan kollegoita mukaan tekemään peliä.

– Suomessa on tosi aktiivinen game jam -kulttuuri ja olen osallistunut jameihin monesti. Sama formaatti sopi tämänkaltaiselle pelille, joka on kuitenkin lähtenyt vitsistä, Kallenbach kertoo.

Pelijameissa kokoonnutaan esimerkiksi viikonlopuksi yhteen ja tehdään siinä ajassa peli. Näin syntyi lopulta Kallenbachin visioima peli, jossa suojellaan metsää leviävältä maastopalolta mahdollisimman pitkään vain harava aseena luonnonvoimaa vastaan.

Toistaiseksi vain Androidille

Sosiaalisessa mediassa trendasi Trumpin sloganista muotoiltu aihetunniste Rake Finland Great Again, mikä sopi tietysti myös pelin nimeksi.

Marraskuun viimeisenä viikonloppuna tehty peli julkaistiin heti maanantaina.

Kallenbach teki pelille Facebook-sivun ja julkaisi pelin Google Play -sovelluskaupassa Android-laitteille. Apple-laitteille peli tulee, jos kysyntää ilmenee.

– Pelin saaminen Applen kauppaan vaatii paljon enemmän vaivaa ja työtunteja, mutta teemme tietysti iOS-version, jos sitä paljon pyydetään, Kallenbach kertoo.

Juttua kirjoittaessa keskiviikkona pelillä oli kahdeksan viiden tähden arvostelua, muun muassa saatesanoin:

– This is great game for teaching Donald Trump how to take care of the forests in California!

Ensisijaisesti viihdettä, mutta myös poliittista satiiria

Kallenbach sanoo, että pelin on tarkoitus olla haastava. Yksi peli kestää muutamia kymmeniä sekunteja (hyvällä suorituksella), joka on tämän kaltaiselle, yksinkertaiselle hampaita kiristävälle pelille sopiva.

– Oma ennätykseni on 38 sekuntia, mikä on aika surullista itse asiassa. Paras tulos, mitä olen tähän mennessä nähnyt, on 121 sekuntia, Kalenbach kertoo.

Peli on tietysti omalla tavallaan poliittista satiiria, vaikka se on huumorimielessä tehty.

– Peli on totta kai tarkoitettu viihteeksi ja sitä se on ensisijaisesti. Mutta tietysti sitä ei olisi syntynyt ilman sitä faktaa, että jollain maalla on eräs johtaja, joka tuntuu jatkuvasti puhuvan potaskaa, Kallenbach kertoo ensin kieli keskellä suuta, mutta lopulta poskessa.

Vitsillä ympäristönäkökulmaa

Kallenbach pohtii, että on hienoa, jos peli voi myös levittää viihteen kautta myös ympäristönäkökulmaa niin ilmastonmuutoksesta ja metsäpaloista kuin suomalaisesta metsänhoidosta.

– Voisin ehkä lisätä sinne napin, jonka kautta voisi siirtyä lahjoittamaan jollekin ympäristöjärjestölle, Kallenbach tuumailee ääneen.

Ja kuka tietää, ehkä vitsistä kehittyykin seuraava superpeli, jossa on erilaisia metsäkenttiä, tulipaloja voisi ehkäistä ostettavilla apuvälineillä ja niin edelleen.

Mutta haravoidaan nyt ensin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja