Mainos

Kauppiaan julkaisemasta valvontakamerakuvasta nousi kohu – myyjä taltutti kaljavarkaat

Helsingin Pasilassa sijaitsevan K-market Ratiksen myyjä taltutti myymälävarkaan lauantaina verekseltään. Ratiksen kauppias Saku Kytölä julkaisi tapauksesta valvontakameraan tallentuneen videon Facebookissa.

Maanantaina Kytölä päätyi kuitenkin poistamaan videon julkisilta Facebook-sivuiltaan. Ennen sitä video oli kerännyt kymmeniä tuhansia katsojia ja tuhansia jakoja.

– Poistin sen, kun en julkaisun jälkeen saanut olla hetkeäkään rauhassa, Kytölä totesi MTV Uutisille videon poistamisen jälkeen.

Muun muassa Iltalehti kertoo, että käsky videon poistamiseksi tuli suoraan Keskolta.

Videolle tallentunut tilanne alkoi siitä, että myyjä huomasi asiakkaan yrittävän poistua kaupasta maksamatta ostoksiaan ja päätti toimia. Myyjä meni estämään asiakkaan poistumisen kaupasta.

– Kaveri yritti väkisin karkuun, yritti työntää myyjää pois. Siinä myyjä joutui sitten käyttämään oc-sumutinta, kauppias Kytölä kuvailee tilannetta.

Videolla näkyy, kuinka toinen mies yrittää repiä epäiltyä varasta kaupasta, mutta myyjä ei anna periksi.

”Myyjä toimi oikein”

Kytölä kehuu työntekijänsä toimintaa poikkeuksellisessa tilanteessa. Kytölän mukaan myyjä toimi niin kuin koulutuksessa on opetettu.

– Meillä on selkeät ohjeet, kuinka tällaisissa tilanteissa toimitaan. Toiminnan tavoitteena on se, että saadaan tällaiset tapaukset estettyä terveellä tavalla, Kytölä sanoo.

Kytölän mukaan varsinkaan kesän saavuttua vastaavanlaiset tapaukset eivät ole harvinaisia.

– Tilanne on perinteinen, kaverit tulevat pöllimään kaljaa. Aina niitä tapauksia on, mutta kesällä tilanne eskaloituu ja tapausten määrä lisääntyy huomattavasti. Niin sanotusti hörhöt rupeavat pyörimään.

Videolle tallentunut tilanne päättyi siihen, kun poliisi ja ambulanssi saapuivat paikalle. Sairaanhoitohenkilökunta antoi myyjän taltuttamalle henkilölle ensiapua ja poliisi poimi hänet talteen.

Äänestys

Oletko todistanut myymälävarkautta?

Olen

En ole

Oletko todistanut myymälävarkautta?

Olen 66%

En ole 34%

66%
34%
ääniä 5990 kpl

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.