Mainos

Kaupparajoitukset lamaa suurempi uhka vaatealalla

Vaate- ja jalkinekaupan myynti alkuvuonna on ollut odotettua parempaa.

Tekstiili- ja muotialojen (TMA) toimitusjohtaja Veli-Matti Kankaanpään mukaan tämä kielii siitä, että suomalaisilla on todellisuudessa paremmat kulutusmahdollisuudet kuin mitä julkisesta talouskriisikeskustelusta voisi päätellä.

- Kuluttajien luottamusindeksit antavat kuvan siitä että nyt ollaan kuluttajan puolelta tosi huonossa tilanteessa, mutta ei se niin ole. Kuluttajat reagoivat, jos ne rahat oikeasti loppuu. Tällä hetkellä kuitenkin niillä, jotka eivät joudu työttömiksi tai työllistämistoimien kohteeksi, on fyrkkaa enemmän kuin koskaan, Kankaapää arvioi.

Kankaanpää arvioi myös, ettei vaatehankinnoista useinkaan tingitä, vaikka taloustilanne olisikin tiukka.

- Vaatehankinnat eivät ole kauhean isoja hankintoja ja kun tulee huonoja uutisia, niin vaatteiden ostaminen on tapa ilahduttaa itseään

Kankaanpää on kuitenkin huolissaan vaatekauppaa vaivaavasta protektionismista. Uhka on suuri varsinkin Keski-Euroopassa, jossa talous on syvässä taantumassa ja kuluttajilla on Suomea vähemmän rahaa käytettävissä.

- Vaateala on yksi maailman kilpaillun ala, jolla pienetkin hintatekijät vaikuttavat hyvin paljon. Jos maiden ulkorajoille lätkäistään muutaman kymmenen prosentin tullit, niin se tekee kyllä aikamoisen kipeää kuluttajan kukkarossa.

(MTV3)

Lue lisää:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.