Kauppaketju julkaisi sateenkaariperheitä edustavan nukkesetin – leluilla hurja suosio: "Loistava siirto"

Miksi"tyttöjen ja  poikien leluista"pitäisi jo luopua? Asiantuntija vastaa 2:41
Miksi "tyttöjen ja poikien leluista" pitäisi jo luopua? Asiantuntija vastaa.

Yhdysvaltalainen halpatavarataloketju Kmart myy verkkokaupassaan nukkesettejä, joissa ovat edustettuina myös seksuaalivähemmistöt. Sosiaalisessa mediassa veto on herättänyt ristiriitaisia tunteita.

Lelut on monesti suunniteltu vastaamaan perinteistä perhekäsitystä, jossa ydinperheen muodostavat mies ja nainen lapsineen. Aina näin ei kuitenkaan ole. Joskus lapsella on kaksi vanhempaa, jotka molemmat ovat samaa sukupuolta. Harvemmin kuitenkaan näkee sateenkaariperheitä edustavia leluja.

Kmart-tavarataloketju on ottanut askeleen kohti laajempaa perhekäsitystä. Verkkokaupassaan Kmart myy nukkesettejä, joissa vanhemmat ovat samaa sukupuolta, kertovat lukuisat australialaismediat.

Paketti valitaan sattumanvaraisesti

Muiden muassa 7 News -sivusto kertoo, että Kmart tarjoaa kolme nukkesettivaihtoehtoa. Yhdessä miespari on lähtemässä piknikille lastensa kanssa. Toisessa samaan ryhtyy naispari. Kolmannessa nukkesetissä on heteropari.

Nukkesetin verkkokaupasta ostava ei tiedä, minkä perhetyypin lopulta saa. Lähetettävä paketti arvotaan sattumanvaraisesti.

Perinteistä perhekäsitystä laajentavilla nukkeseteillä on ollut suuri suosio. Australiassa ne on myyty monista varastoista jo loppuun.

Kmart ei ole ensimmäinen, joka on ryhtynyt talkoisiin vastatakseen kasvavaan tietoisuuteen vähemmistöistä. Syyskuussa Barbien valmistajana tunnettu Mattel toi markkinoille sukupuolineutraalin nuken. Mattel on aikaisemmin ilmaissut tukevansa myös seksuaalivähemmistöjä.

Somessa sateli risuja ja ruusuja


Sateenkaariperheitä edustavat nuket ovat keränneet paljon huomiota sosiaalisessa mediassa. Jos upotus ei näy, voit avata sen tästä.

Sosiaalisessa mediassa Kmartin veto on aiheuttanut ristiriitaisia tunteita. Siinä missä osa ihmisistä kokee sateenkaariperheitä edustavat nuket erittäin tervetulleiksi, osa pitää kiinni perinteisestä perhekäsityksestään.

– Kuinka itsekästä Kmart, kommentoi eräs henkilö SBS Australian Facebookissa jakamaa uutista.

– Mielestäni olette sairaita ja maailmanloppu on tulossa, toinen manailee.

Tosiasia kuitenkin on, että niin Australiassa kuin Suomessa samaa sukupuolta edustavien ihmisten välinen avioliitto on sallittu. Samaa sukupuolta olevat voivat myös hankkia yhdessä lapsen esimerkiksi perheen sisäisen adoption kautta.

– Mielestäni tämä on loistava siirto, sillä niin monet lapset tulevat nykyään sateenkaariperheestä tai heillä on sukulaisia tai ystäviä, jota ovat tällaisissa suhteissa, eräs kirjoittaa.

– Tämä on niin söpöä. Jokainen tulee erilaisesta perheestä. Meidän pitää tukea lapsia ja perheitä, toinen kommentoi.

Osa ihmettelee, miksi yksinhuoltajavanhempia ei huomioida samalla tavalla kuin homopareja. Lisäksi moni toivoo, että nuket edustaisivat muitakin ihonvärejä kuin vaaleaa.

Lue myös:

    Uusimmat