Muistatko pienet, vihreät sotilasukot? 6-vuotias tyttö tajusi niillä leikkiessään jotakin käsittämätöntä: "Hän halusi, että googlaamme asian"

1:09
Vuonna 2018 yhdysvaltalaispari nousi julkisuuteen toiveellaan siitä, että leluvalmistaja Mattel antaisi Barbien miesystävänä tunnetulle Kenille uuden kumppanin.

Leikkiessään lelusotilaillaan 6-vuotias Vivian tajusi, ettei niiden joukossa ole yhtäkään naissotilasta. Nyt tytön kirje on saanut erään leluvalmistajan tarttumaan toimeen.

Oletko koskaan leikkinyt vihreillä muovisotilailla? Entä oletko pohtinut, miksi ne kaikki vaikuttavat miehiltä?

Tämä ajatus pälkähti 6-vuotiaan Vivian Lordin mieleen, kun hän lomamatkallaan sai muoviukkoja voittona pelihallista, kertoo Inquirer.

Vivian oli voittanut alabamalaisesta pelihallista kuponkeja, joita sai vaihtaa palkintoihin. Tyttö valitsi palkinnokseen monille tutut, vihreät muovisotilaat.

"Miksi näissä ei ole yhtään tyttöä?"

Vivian kuitenkin havaitsi ukkeleissaan perustavanlaatuisen ongelman leikkiessään niillä. Tytön äiti jäi sanattomaksi, kun Vivian kesken leikkiensä kysyi häneltä: "Miksi näissä ei ole yhtään tyttöä?"

– Hän halusi, että minä ja mieheni googlaamme asian, koska jos sellaisia (naissotilaita) on olemassa, hän halusi meidän ostavan niitä. Havaitsimme nopeasti, ettei niitä ole, äiti Brittany muistelee.

Vivian ei tyytynyt "eioohon". Hän kirjoitti kirjeen, jonka lähetti äitinsä avustuksella usealle leluvalmistajalle. Kirjeessään tyttö anoi valmistajia tekemään armeijanaisia.

Leluvalmistaja tarttui haasteeseen

Kirje ei jäänyt huomiotta. Syksyllä 2019 leluvalmistaja BMC Toys ilmoitti suunnittelevansa uutta armeijaa, josta löytyy neljä naiseksi luokiteltavaa sotilasta.

Yhtiön johtaja Jeff Imel oli pyöritellyt ideaa mielessään jo vuosia. Imelin yritys kuitenkin valmistaa historiallisia leluja vanhoja muotteja käyttäen, ja firman uusimmatkin muotit ovat 20-vuotiaita. Jeff ei tiennyt, olisiko kysyntää niin paljon, että naissotilaisiin investointi kannattaisi.

Saatuaan Vivianin kirjeen Jeff kuitenkin päätti ryhtyä toimeen.

Naissotilassuunnitelmia. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Naissotilaan prototyyppi. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Vivian odottaa jo naissotilaitaan

Nyt Jeff on tilannut prototyypejä naissotilaista, jotka kantavat asetta ja kiikareita sekä ampuvat singolla ja kiväärillä eri asennoissa.

Brittany uskoo, ettei Vivian vielä ymmärrä tekonsa suuruutta.

– On olemassa pikkutyttöjä, joiden idoleita ovat armeijassa olevat naiset, eikä heitä edusteta missään. Se, että asia on aina ollut näin, ei tarkoita, että se olisi oikein, äiti kommentoi.

Lelut tulevat markkinoille jouluksi 2020. Vivian odottaa jo innokkaasti, että saisi lelukokoelmiinsa naissotilaita.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja