Kukaan ei ole sataprosenttisesti hetero: Uudeksi määritelmäksi "suurimmaksi osaksi hetero"?

Tutkija Ritch C. Savin-Williams uskoo, että heteron, biseksuaalin ja homon rinnalle voidaan ottaa neljäs määritelmä: "suurimmaksi osaksi hetero" mies.

Cornellin yliopiston tutkimuksen mukaan kukaan ei ole "sataprosenttisen hetero". Vuoden 2015 tutkimuksen mukaan suurin osa ihmisistä kiihottuu monista sukupuolista.

Tutkimuksessa miehiksi tai naisiksi identifioituneet vapaaehtoiset katsoivat aikuisviihdettä samalla, kun heidän pupillejaan tarkkailtiin. Pupillien laajentuminen on kiihottumisen eräs merkki. Sekä miehet että naiset kiihottuivat myös samaa sukupuolta olevien ihmisten aikuisviihteestä.

Suhteita muihin miehiin, mutta silti "heteroita"

Sukupuolitutkimukseen erikoistunut psykologi ja tutkimuksen tekijä Ritch C. Savin-Williams toteaa, että monille biseksuaalisuus on vaikea asia. Vuonna 2017 ilmestynyttä, aihetta käsittelevää kirjaansa varten Savin-Williams haastatteli 40 miestä, joilla oli suhteita muihin miehiin, mutta jotka silti kertoivat olevansa "heteroita".

Savin-Williams uskoo, että heteron, biseksuaalin ja homon rinnalle voidaan ottaa neljäs määritelmä: "suurimmaksi osaksi hetero" mies.

– Perinteisesti ymmärryksemme on ollut, että jos olet mies ja sinulla on edes lievää kiinnostusta samaan sukupuoleen, sinun täytyy olla homo, Savin-Williams kirjoittaa Time-lehdessä.

Jatkossa tullaan tunnistamaan vielä lisää seksuaalisia suuntautumisia

Naisille joustavuus seksuaalisuudessa sallitaan Savin-Williamsin mukaan helpommin kuin miehille. Nykyiset nuoret miehet kuitenkin ovat joustavampia kuin vanhempansa.

Vanhemmat henkilöt vastasivat aihetta tutkittaessa yleensä "ehdottomasti ei" esimerkiksi kysymykseen "jos oikea ihminen tulisi kohdallesi oikealla hetkellä, luuletko, että olisi mahdollista, että voisit olla viehättynyt samaa sukupuolta olevasta henkilöstä". Sen sijaan jopa heteroksi itseään kuvaavat milleniaalit saattoivat vastata "hyvin epätodennäköistä, muttei mahdotonta".

Savin-Williams uskookin, että jatkossa tullaan tunnistamaan vielä lisää seksuaalisia suuntautumisia.

– Niputamme seksuaalivähemmistöt yhteen, kuin ne olisivat kaikki samalaisia – kuin sillä, onko vähän ja todella paljon viehättynyt samasta sukupuolesta, ei olisi mitään eroa, hän kertoi Vicelle.

***


Lue myös:

    Uusimmat