Mainos

Kauppakeskusten rakentamisbuumi jatkuu

Lähivuosina Suomeen on tulossa sekä isoja kauppakeskuksia että pieniä paikalliskeskuksia. Lisäksi jo olemassa olevia kauppakeskuksia kehitetään.

Kauppakeskusten rakentamisbuumi jatkuu Suomessa edelleen kovana.

Suomen kauppakeskusyhdistyksen mukaan tällä haavaa on vireillä yli 20 rakennushanketta. Yhdistys laskee, että seuraavien viiden vuoden aikana vuokrattavaksi tulee yli puoli miljoonaa neliötä liiketilaa kauppakeskuksiin.

Myynti kasvaa kohisten

Toiminnanjohtaja Juha Tiuraniemen mukaan täysin uusia keskuksia on tulossa toistakymmentä, ja yhtä moneen nykyiseen on tulossa lisätilaa.

Megakeskuksia saadaan Tiuraniemen mukaan odottaa vastaisuudessakin.

- Niitä tulee seuraavina vuosina varmaan muutama. Sitten tulee lukuisia uusia pieniä paikalliskeskuksia ja lisäksi paljon nykyisten kauppakeskusten kehittämistä, laajentamista ja toimintamallin päivittämistä.

Isoja hankkeita on parhaillaan tulossa muun muassa Vaasaan, Tornioon ja Ouluun. Lisäksi kauppakeskuksia on kohoamassa muun muassa Itä-Helsinkiin, Turkuun ja Rovaniemelle.

Tällä hetkellä Suomen viidestä suurimmasta kauppakeskuksesta kolme on rakennettu kokonaan 2000-luvulla. Suurimmat keskukset ovat Itäkeskus Helsingissä, Sello Espoossa, Ideapark Lempäälässä, Jumbo Vantaalla ja Iso Omena Espoossa.

Viime vuonna kauppakeskusten myynti oli noin neljä miljardia euroa. Myynti kasvoi edellisvuodesta 10 prosenttia.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.