Mainos

Kaupan alaa uhkaa lakko vapun jälkeen – osapuolet erimielisiä ratkaisusta

Kaupan liitto ja Ylempien toimihenkilöiden ammattiliitto YTN ovat yhä erimielisiä siitä, miten kauppoja uhkaavat työnseisaukset estetään.

Suurimmissa kaupoissa on luvassa työnseisauksia heti vapun jälkeen. Työnseisauksia on määrä järjestää isoissa kaupan alan yrityksissä, kuten K- ja S-ryhmän kaupoissa sekä Stockmanneilla.

Lakoilla YTN yrittää painostaa työnantajaa eli Kaupan liittoa neuvottelemaan työehtosopimuksesta, jota YTN:llä ei tällä hetkellä ole.

Kaupan liiton työmarkkinajohtaja Anna Lavikkalan mukaan yhteinen työehtosopimus ei ratkaise liiton esille ottamia ongelmia, kuten ylityökorvauksia ja ansiokehitysongelmia.

– Me ollaan tätä erittäin paljon pohdittu, ja tultu siihen tulokseen, että työehtosopimus ei ole tässä se ainoa ja toimivin keino ollenkaan näihin äskeisiin asioihin, vaan niitä voidaan ratkoa yhdessä tuolla työpaikoilla. 

YTN:n pääneuvottelija Ville-Veikko Rantamaulan mukaan kehitysohjelmaa ei ole edes aikaisemmin tarjottu.

– Työmarkkinatoimijoiden vastuulla on se, että pystytään neuvottelemaan ja pystytään keskustelmaan. Tämähän on siinä mielessä poikkeuksellinen tilanne, että joudutaan laittamaan painostustoimet päälle, että päästään neuvottelupöytään. Tämä kertoo aika paljon siitä, että samaan aikaan julkisuudessa puhutaan kaunopuheissa siitä, että paikallista sopimista - mitä sopimista se on, jos ei pääse pöytään?

Lavikkala ja Rantamaula vierailivat Huomenta Suomessa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.