Mies ei halunnut lasta ja yritti keskeyttää väkivalloin ex-tyttöystävänsä raskauden: Poliisi epäilee miestä harvinaisesta rikoksesta

Helsingin poliisi on saanut valmiiksi tutkinnan, jossa se epäilee 34-vuotiasta miestä tapon yrityksestä, törkeästä laittomasta raskauden keskeyttämisestä, pahoinpitelystä ja törkeästä kotirauhan rikkomisesta. Uhriksi joutui 32-vuotias nainen, jonka kanssa epäillyllä oli ollut lyhyt suhde.

Suhteen aikana nainen tuli raskaaksi, mutta mies ei halunnut lasta.

Toukokuun 4. päivän aamuna mies tunkeutui luvatta naisen kotiin ja kävi tämän kimppuun. Poliisi epäilee, että miehen tarkoituksena oli keskeyttää naisen raskaus ja tappaa tämä. 

Teko naisen asunnolla kesti alle tunnin. Sitä edelsi kamppailutilanne naisen ja miehen välillä. Kun mies oli lähtenyt asunnolta, nainen pääsi itse hakeutumaan hoitoon.  

Mies on kuulusteluissa myöntänyt yrittäneensä keskeyttää naisen raskauden, mutta hän kiistää tapon yrityksen. Mies kertoi poliisille, että hän ei halunnut lasta.

– Naisen raskaus jatkuu edelleen, tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Ritva Elomaa kertoo MTV Uutisille.

Harvinainen rikosnimike

Mies vangittiin muutama päivä teon jälkeen, mutta käräjäoikeus vapautti hänet tutkintavankeudesta heinäkuun alussa.

Mies käytti teossa väkivaltaa ja apuvälineitä, mutta poliisi ei kerro millaisia. 

Törkeästä laittomasta raskauden keskeyttämisestä voidaan tuomita neljästä kuukaudesta neljään vuotta vankeutta. Tekoa tutkitaan törkeänä sen takia, että nainen itse halusi raskauden jatkuvan.

Rikosnimike törkeästä laittomasta raskauden keskeyttämisestä on erittäin harvinainen.

Lue myös:

    Uusimmat