Poliisi epäilee: Mies ryösti 13-vuotiaan ja tunkeutui hänen kotiinsa viemään lisää tavaroita – pakotti pojan kantamaan osan saaliista ulos asunnosta

Aikuinen mies on epäiltynä törkeästä ryöstöstä, törkeästä kotirauhan rikkomisesta ja pakottamisesta tämän vaadittua 13-vuotiaalta rahaa ja tunkeuduttua tämän asuntoon.

Asiasta tiedotti Itä-Uudenmaan poliisi. Se kertoo rikosten tapahtuneen viime eilen Järvenpäässä.

– Tapahtumat saivat alkunsa, kun 13-vuotias poika oli ollut tiistaina 29.8. iltapäivällä matkalla koulusta kotiin, kun hänet oli pysäyttänyt pojalle entuudestaan tuntematon nuori mies. Mies oli vaatinut pojalta rahaa ja poika oli luovuttanut miehelle hallussaan olleet rahat, kertoo rikoskomisario Lauri Rantalainen poliisin tiedotteessa.

Ryöstön jälkeen mies oli vaatinut lasta varastamaan alkoholijuomia. Kun poika ei tässä onnistunut, pakotti mies pojan jatkamaan kanssaan pojan kotiosoitteeseen.

– Pojan kotiosoitteessa mies oli tunkeutunut pojan kotiin ja anastanut sieltä omaisuutta. Mies oli pakottanut pojan vielä kantamaan osan anastamistaan tavaroista läheiselle kävelysillalle. Miehen poistuttua liftaamalla Helsingintietä kulkeneen auton kyytiin, poika juoksi naapuriin hälyttämään apua, tiedotteessa kerrotaan.

Rikoksista epäilty mies tavoitettiin tänään. Hän on poliisin hallussa. Poliisi kertoo myös, että valtaosa anastetusta omaisuudesta on saatu jo palautettua perheelle.

Miten ryöstötilanteessa tulee toimia? Ylikomisario jakaa arvokkaat vinkit 1:47
Miten ryöstötilanteessa tulee toimia? Ylikomisario jakaa arvokkaat vinkit.

Lue myös:

    Uusimmat