Mainos

Kaukoitä viehättää matkailijaa

Ensi talven kaukomatkojen myynti alkoi aamulla reippaasti. Vaikka matkojen merkittävin varauskanava on netti, niin silti myös matkatoimistojen ovilla oli aamulla jonoa.

Lama on syönyt liikematkustamista, mutta lomamatkojen myynti jatkuu lähes ennallaan. Aurinkomatkojen kaupallinen johtaja Tuomo Meretniemi sanoo, että lomamyyntiinkin on notkahdus odotettavissa, mutta ei sellaista romahdusta kuin 90-luvun lamassa.

-Silloin oli markka-aika ja kun markka devalvoitui 40 prosenttia, niin se näkyi heti. Nyt on euro ja suurin osa matkoista suuntautuu euroalueelle. Euro puhuu matkailijan puolesta, tiivistää Meretniemi.

-90-luvulla lomamatkojen myynti romahti puoleen, nyt ennustamme 15 prosentin laskua, kertoo Meretniemi.

Suomalainen matkustaa kauas

Kaukoitä kiehtoo suomalaisia edelleen. Thaimaa on ykköskohde, mutta kysyntää on myös Malesialla ja Vietnamilla, joka on Finnmatkojen uutuuskohde. Florida ja Dominikaaninen tasavalta vetävät matkailijoita länteen.

Lomamatkojen hintoihin ei ole odotettavissa suuria muutoksia. Länteen suuntaavien matkojen hinta saattaa vähän nousta, sillä dollari on vahvistunut, mutta edelleen länsi on kohtuullisen edullinen määränpää euroalueelta tuleville.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.