Kauhuvideot maajoukkueen surkeista olosuhteista levisivät sosiaalisessa mediassa – "He eivät halua nähdä samaa enää uudestaan!"

Kongon demokraattisen tasavallan alle 20-vuotiaiden naisten maajoukkue oli mukana ensi vuoden MM-karsinnoissa. Nyt sosiaaliseen mediaan on levinnyt videoita, joissa näkyy joukkueen karmeat olosuhteet ennen karsintojen Kamerun-ottelua. Jalkapallon pelaajayhdistys Fifpro on järkyttynyt tapahtuneesta.

Fifpron pääsihteeri Jonas Baer-Hoffmann jakoi videot sosiaalisessa mediassa. Ensimmäisessä videossa näkyy pelaajia, jotka nukkuvat kadulla. Maan jalkapalloliitto ei maksanut heidän hotelliaan, joten joukkue heitettiin ulos.

Toisessa videossa pelaajat harjoittelevat hiekkatiellä kotimaassaan, koska liitto ei ollut tehnyt varsinaista harjoitussuunnitelmaa. Ruotsin entinen maajoukkuevahti ja Fifpron hallituksessa istuva Caroline Jönsson reagoi voimakkaasti videoihin.

– Uskomatonta ja en usko, että Fifa (kansainvälinen jalkapalloliitto) tai CAF (Afrikan jalkapalloliitto) haluavat nähdä koskaan samaa, Jönsson kirjoitti Twitterissä.

Kongon demokraattisen tasavallan maajoukkue eteni karsinnoissa toiselle kierroksella asti, jossa se hävisi Kamerunille yhteismaalein 0-9.

– Ehdotuksemme on aina ollut se, että miesten, naisten ja nuorten jalkapalloa ajetaan eteenpäin tietyllä vähimmäisstandardilla olosuhteiden kohdalla, kun edustat maajoukkuetta. Jotta tällainen voi toimia, tarvitaan joku, joka voi nostaa asian esille ja jonka pelaajat tuntevat turvalliseksi ja siinä kohtaa meidän roolimme liittona tulee esiin, Jönsson sanoi Sportbladetille.

– Ajamme kehitystä eteenpäin ja voin sanoa, milloin olosuhteet ovat hirveät. Tämä ei jää huomaamatta ja olen varma, että Fifa ei halua nähdä samaa enää uudestaan! Se on kuitenkin positiivista, että se on alkanut tulla näkyviin, ettei liitot voi enää toimia piilossa (erityisesti naisten ja nuorten jalkapallossa), Jönsson jatkoi.

Katso alta pääsihteeri Jonas Baer-Hoffmannin ja Fifpron jakamat videot.

Lue myös:

    Uusimmat